A2Award

Op 13 december, tijdens het MMV-congres, is de winnaar bekendgemaakt van de A²Award. Het was een zeer geslaagde dag! Marjolein Kremers, voorzitter van De Jonge Specialist, reikte samen met Michael van Balken, de opleider van het jaar 2017, de prijs uit aan de winnares, aios interne geneeskunde Annelies van Vuren.

De A²Award is een initiatief van De Jonge Specialist en de Academie voor Medisch Specialisten, bedoeld om aios in het zonnetje te zetten. Aansluitend bij het thema van het MMV-congres 2017 ‘Inspireren, profileren, excelleren!’ was de opdracht om een kort inspirerend verhaal te schrijven over wat je als aios motiveert om je elke dag voor honderd procent in te zetten of om mensen in beweging te krijgen, of waar jouw hart harder van gaat kloppen tijdens je werk of in je opleiding.

Annelies van Vuren heeft met haar inzending ‘Moeras’ een opleidingscheque gewonnen van 1500 euro, die zij naar eigen wensen kan verzilveren bij de Academie voor Medisch Specialisten. Na de prijsuitreiking heeft Annelies haar verhaal voorgedragen aan de 900 aanwezigen wat met een luid applaus werd ontvangen.

De top 5

Naast het verhaal van Annelies hebben we nog vele andere verhalen ontvangen. De jury, bestaande uit de voorzitter van De Jonge Specialist, Marjolein Kremers, opleider van het jaar 2017 Michael van Balken en Jolande Verhulst, directeur van de Academie voor Medisch Specialisten, heeft een top 5 samengesteld.