Ziekenhuisbestuurders hebben regelmatig moeite om strategische keuzes financieel te onderbouwen. Vaak komt dit doordat interne financiële informatie onvoldoende inzichtelijk is, waardoor investeringsbeslissingen op basis van veronderstellingen genomen worden in plaats van op harde cijfers. Dit blijkt uit onderzoek van Beaufort Consulting.

Beaufort heeft in samenwerking met het Centre for Organization Restructuring van de Radboud Universiteit onderzoek gedaan naar het aanwezige financiële inzicht bij ziekenhuisbestuurders. Jan Janssen, partner bij Beaufort Consulting, zegt daarover: “In onze praktijk zien wij dat bestuurders uitstekend in staat zijn om een strategische visie te ontwikkelen op basis van zorginhoudelijke ontwikkelingen en verwachtingen. Het financieel onderbouwen van de strategie en het bepalen van de financiële gevolgen van de ingeslagen koers zijn dikwijls echter een uitdaging.”

Hoe zit het met de financiën in de zorg en in uw ziekenhuis?

Versterk uw bedrijfseconomische inzicht op een gedegen manier met de Leergang ziekenhuisfinanciën. Na afloop van deze cursus bent u een deskundige gesprekspartner voor uw collega’s, financieel specialisten in het ziekenhuis, het MSB en de Raad van Bestuur.

Altijd actuele lesstof

Deze zesdaagse leergang is één van de vaste pijlers in het aanbod van De Academie en biedt een overzicht van de belangrijkste aspecten van de bedrijfseconomie van algemene en academische ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het programma wordt continue geactualiseerd en aangepast, om de onontbeerlijke basiskennis te koppelen aan inzicht in de meest actuele ontwikkelingen.

Bekijk Leergang ziekenhuisfinanciën >>