Terwijl de inschrijving voor de 13 Aios Talentenklas is geopend, is de 12e Aios Talentenklas nog in volle gang. Programmaleider Paul Wormer vertelt: ”In november 2021 zijn 24 enthousiaste Aios en jonge medisch specialisten gestart om zich in een leergang van bijna een jaar te bekwamen in vragen rondom persoonlijk en medisch leiderschap. De eerste module heeft als zwaartepunt persoonlijk leiderschap: jezelf goed leren kennen en persoonlijke leerdoelen formuleren. Deze module biedt vaak eye-openers voor de deelnemers die in hun werk natuurlijk sterk op hun medisch functioneren zijn gefocust: weten wanneer en hoe je je vaardigheden inzet is nodig en behulpzaam voor leiderschap. Deze maand volgde de tweede module die verandermanagement als thema had. Daarna vinden in april en juni de volgende modules plaats, en tussendoor biedt het programma twee intensieve ééndaagse trainingen.”

Een van de deelnemers aan de vorige Aios Talentenklas koppelde over zijn ervaring het volgende terug: “Ik had het niet willen missen; een ervaring boven verwachting.” Over het bespreken van persoonlijke casuïstiek tijdens de leergang schreef een andere deelnemer: “Het was veilig, anoniem en gestructureerd. Het bespreken van persoonlijke casuïstiek heeft mij geïnspireerd om dit ook in mijn eigen ziekenhuis te gaan doen.”

Paul Wormer is trots op deze evaluaties: “Elke Talentenklas heeft weer een groep enthousiaste en gedreven deelnemers. Naast hun drive om ‘echt een goede dokter’ te worden, zijn ze gecommitteerd om een constructieve bijdrage te leveren aan de zorg van morgen en overmorgen. Dat betekent interesse in de grote vraagstukken die de huidige zorg kenmerken: menselijke, financiële en organisatorische vraagstukken. Al deze aspecten komen aan bod in de Talentenklas en worden besproken en begeleid door topsprekers en toptrainers. Ik ben er trots op de mogen bijdragen aan de ontwikkeling van onze toekomstig medisch leiders.”

Meer informatie over de 13e Aios Talentenklas die in juni start, vind je hier