Van aios wordt steeds meer verwacht, ook op het gebied van leiderschap en managementvaardigheden. De tweedaagse Basiscursus ziekenhuismanagement biedt een solide basis om deze skills in de praktijk verder te ontwikkelen.

Na het volgen van de basiscursus is de aios bekend met de context van het zorgstelsel, de complexe financiering en organisatie van een ziekenhuis en de werking van het beleidsproces. Ook is duidelijk wat de rol van medisch professionals in het ziekenhuis is en hoe aios hun positie kunnen pakken en leiderschap tonen.

De OOR Leiden, ErasmusMC en VUmc (Amsterdam UMC) bieden de Basiscursus ziekenhuismanagement van De Academie aan al hun aios aan. Voor aios die elders werken is de basiscursus via een open inschrijving toegankelijk. De Basiscursus ziekenhuismanagement wordt enkele keren per jaar via open inschrijving aangeboden in de regio Utrecht en ook in de regio Groningen.

De eerstvolgende Basiscursus in de regio Groningen start al op 22 april 2022. In de regio Utrecht start de Basiscursus op 16 juni 2022.

Voor meer informatie kun je hier kijken.