Speciaal voor De Academie beschikbaar tussen 27 mei t/m 3 juni 2020

De documentaire ‘My Year of Living Mindfully’ is een indrukwekkende film van bekroond gezondheidsjournalist Shannon Harvey en gebaseerd op haar ervaringen in de maatschappij en in haar persoonlijke leven.
De film wordt kosteloos aangeboden door BFC Mindfulness & Compassie – als trouwe relatie – aan de Academie voor medisch specialisten. De film is speciaal voor ons toegankelijk van 27 mei t/m 3 juni.

Bekijk de film >>

Over My Year of Living Mindfully
My Year of Living Mindfully geeft inzicht in welke gezondheidseffecten toe te schrijven zijn aan mindfulnesstraining. In de film komen 18 vooraanstaande wetenschappers aan het woord, waaronder: moleculair bioloog en boeddhistische monnik Matthieu Ricard, bestsellerauteur Daniel Goleman, baanbrekend neurowetenschapper Richard Davidson en de grondlegger van de hedendaagse mindfulness Jon Kabat-Zinn. Op heldere en kritische wijze beschouwen deze wetenschappers de waarde van mindfulnesstraining binnen het domein van de gezondheidszorg.

Wat is bijvoorbeeld het effect van mindfulness op de hersenen? Op ontstekingsfactoren in het bloed? Op de kwaliteit van leven? Is mindfulness alleen iets voor de welvarende westerling of ook voor mensen in zeer slechte en traumatiserende omstandigheden zoals vluchtelingen?

In een tijd waarin een groot deel van de wereldbevolking last heeft van één of andere vorm van mentaal-emotioneel lijden begint het verhaal van Shannon Harvey als experiment voor 1 jaar en eindigt als een levensveranderende ervaring.

Programma Compassievol medisch leiderschap

Barbara Doeleman-van Veldhoven van BFC Mindfulness & Compassie begeleidt bij De Academie de tweedaagse training Compassievol medisch leiderschap  die dit najaar start. Wat houdt compassievol medisch leiderschap in en hoe kunt u dit als medisch professional bewust inzetten? Ervaar welke positieve effecten dit heeft op teamwerk, uw eigen veerkracht en die van collega’s en patiënten.