De ‘blended’ cursus ‘Betaalbaarheid en kwaliteit van zorg‘ werd ontwikkeld voor a(n)ios en medisch specialisten en leert hen hoe ons zorgstelsel werkt en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid van onze zorg, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

De diversiteit aan onderwijsvormen (zoals artikelen, filmpjes en interactieve discussies op het forum), de bijdragen van duidelijk deskundige docenten en sprekers en het online karakter van het onderwijs worden door de deelnemers zeer gewaardeerd, zoals blijkt uit de onderstaande citaten:

“Tijdens de cursus doe je niet alleen veel basiskennis op, de lesstof is ook zeer praktijkgericht. Je ziet onderwerpen terugkomen in je dagelijkse werk en leert met een kritische blik kijken naar de zorg om je heen.”

“Voor zover ik kon bepalen is dit de enige cursus die wat dieper op deze materie in gaat. Tevens is de elektronische leeromgeving een pluspunt, zeker niet mogelijk om dit klassikaal te doen met medici.”

“Ik heb veel geleerd en door de manier van aanbieden beklijft het ook.”

“Goede opbouw, goede achtergrondinformatie. De web-presentaties zijn helder, daarna bijhorende artikelen bestuderen. De online discussies waren veel amusanter dan verwacht naast de inhoudelijke leerzaamheid.”

De deelnemers waardeerden het programma gemiddeld met een 8,1.

 

Yara Backes, arts-onderzoeker in het UMC Utrecht, volgde de cursus in 2016. Zij vertelt:

“Deze cursus heb ik gevolgd om meer te leren over de financiering van de zorg. Hoe werkt het allemaal? Voor mij, als jonge dokter, had de cursus een heel goed instapniveau. Het begon heel basaal en ging steeds een stapje verder. Je krijgt een brede kijk op ons zorgstelsel en leert over kwaliteit, kosten en bekostiging van de zorg. Wekelijks was er een specifiek thema en kon je vragen stellen aan de betreffende docent.

De cursus was grotendeels online, wat ik erg prettig vond. Ik reis veel met de trein en dan kun je de lessen gewoon onderweg doen, op je eigen moment. Het leuke was dat je met mede-cursisten kon discussiëren. Je chat met mensen die heel verschillende functies hebben, zoals specialisten, apothekers, arts-assistenten en paramedici. Zodoende kun je vanuit verschillende invalshoeken naar een bepaald probleem kijken.

Tijdens de cursus doe je niet alleen veel basiskennis op, de lesstof is ook zeer praktijkgericht. Je ziet onderwerpen terugkomen in je dagelijks werk en leert met een kritische blik kijken naar de zorg om je heen.”

Meer informatie en inschrijven