Op 5 april spreekt onze leerstoelhouder Carina Hilders op het symposium van Meander Medisch Centrum over ontwikkelingen in medisch leiderschap.

Wat vraagt medisch leiderschap van de specialist? Sociaal maatschappelijke ontwikkelingen en medische innovaties zorgen er voor dat de medisch specialist steeds meer een ‘medisch manager’ wordt. De medisch specialist wordt in toenemende mate een gesprekspartner voor het algemeen management die de verbinding moet leggen tussen werkvloer en beleid. Deze nieuwe rol brengt andere verantwoordelijkheden en competenties met zich mee. Wat heeft de medisch specialist nodig om als manager de kwaliteit en efficiency te verhogen en invulling te geven aan het duaal management binnen een ziekenhuis? En niet onbelangrijk; is iedere specialist ook een manager en wat maakt hem of haar tot een ‘authentieke leider’?

Derks & Derks en Meander Medisch Centrum organiseren een symposium over deze ontwikkelingen en de positionering van de nieuwe Medisch Leider in het ziekenhuis van de toekomst. Dit interactief, toekomstgericht middagsymposium geeft inzichten over de dagelijkse praktijk en stof tot nadenken over de eigen invulling van medisch leiderschap.

Meer informatie en aanmelden