Ervaringen deelnemers

dagmar oude lansinkDagmar Oude Lansink is als klinisch geriater verbonden aan het Ziekenhuis Bernhoven te Uden. Zij volgde een coachingstraject.

“Als beginnend medisch specialist komt er veel op je af. Omdat ik aanvankelijk geen vakgroepgenoten had, miste ik de reflectie van een directe collega. Daarom was het heel fijn om met een coach aan de slag te gaan. Een onafhankelijk iemand die je een spiegel voorhoudt en je adviseert over dingen waar je tegenaan loopt.

Het coachingstraject heb dan ook ik als heel positief ervaren. Het hielp mij om vraagstukken helderder te krijgen. Soms is het bijvoorbeeld lastig om vanuit je eigen perspectief te kunnen bedenken wat de voor- of nadelen zijn van een bepaald proces en welke belangen er bij andere partijen spelen. Bij een specifiek vraagstuk hebben we een keer samen alles op een rijtje gezet. Daardoor kon ik ook beter de handelwijze van anderen begrijpen.

Het coachingstraject maakt deel uit van een wijziging in de organisatiestructuur. Ik ben blij dat het ziekenhuis dit aan alle specialisten met een managementfunctie heeft aangeboden, dat maakt de drempel ook wat lager.”

Dagmar Oude Lansink
klinisch geriater


gerko moensGerko Moens is orthopedisch chirurg en lid van het Stafbestuur van het Ziekenhuis Bernhoven te Uden. Hij volgde een coachingstraject.

“Als bestuurslid van het ziekenhuis kreeg ik een coachingstraject aangeboden. Hoewel ik zelf niet direct zelf de behoefte hieraan had, hebben de sessies mij wel degelijk inzicht gegeven.

De coach nam heel bewust de tijd voor de gesprekken en het knappe vind ik dat zij redelijk snel inzicht had in mijn functioneren. Vanuit die basis kon ze inspelen op mijn behoeftes. Dat gebeurde op een heel persoonlijke manier; niet volgens een opgelegd stramien vanuit een boekje. Ik kreeg bijvoorbeeld de tip om iets concreter en kordater te zijn. In de praktijk merk ik dat dit mijn werk als leidinggevende vergemakkelijkt. Het scheelt energie en discussie en de besluitvorming verloopt soepeler.

Een dergelijk coachingstraject kan ik dan ook zeker aanbevelen. Natuurlijk wanneer je denkt dat je coaching nodig hebt, maar ook als je meent dat dat niet zo is. Er zijn namelijk altijd wel dingen die je kunt verbeteren.”

Gerko Moens
orthopedisch chirurg


Arts M. vertelt over zijn ervaringen met gecoacht worden.

“Ik had moeite om mijn werkzaamheden op tijd af te krijgen, vergat ook dingen waardoor je merkt dat je achter de feiten aanloopt. Dit had weer zijn invloed op mijn persoonlijk leven thuis. De coach waar ik via de Academie voor Medisch Specialisten mee in contact kwam, heeft mij met een eenvoudig stappenplan heel goed geholpen. Ze was erg praktisch in haar analyses en met een beperkt aantal sessies heb ik weer grip op de zaak gekregen. Ik ervaar weer plezier in mijn werk doordat alles meer gestructureerd verloopt.”


Arts Martijn van Gils vertelt over zijn ervaringen met gecoacht worden.

“De coach van de Academie heeft mij in de afgelopen jaren tweemaal erg goed geholpen.
In een eerste serie gesprekken heeft ze mij geleerd beter naar mijn gevoel te luisteren en daardoor frustraties in mijn werk te verminderen en/of voorkomen.
Meer recent heeft ze mij begeleid bij een grote stap in mijn carrière, namelijk zoeken naar een baan die beter bij mij past.
Zij luistert erg goed maar is ook kritisch. Ik liep na elk gesprek naar buiten met het gevoel weer iets meer over mijzelf te hebben geleerd.”


Meer over: