Basiscursus ziekenhuismanagement aios spoedeisende geneeskunde

De Academie verzorgt jaarlijks twee keer een module ziekenhuismanagement voor spoedeisende hulpartsen in opleiding in opdracht van de NVSHA.

Het doel van de NVSHA is dat de aios in de laatste fase van de opleiding kennis verwerft over management van ziekenhuis en vakgroep, financieel management, strategie en beleid, leidinggeven, time- en stressmanagement, en klachtenafhandeling. De aios weet na afloop hoe hij of zij moet handelen binnen de context van de ziekenhuisorganisatie en heeft inzicht in het beleidsproces van het ziekenhuis. Met deze kennis en vaardigheden kan de jonge SEH-arts tot een zo optimaal mogelijke inrichting van zijn eigen patiëntenzorg komen.

Inhoud
In deze module van twee dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • organisatie van het zorgstelsel
 • financiering van de medisch specialistische zorg
 • organisatie van ziekenhuis en medische staf
 • beleidsprocessen
 • de onderlinge samenwerking binnen maatschap en vakgroep

Data en inschrijven
Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via de website van Interactie.

 

 • Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst is directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Zij is in 1990 afgestudeerd bij iBMG en heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Zo was zij betrokken bij diverse grote landelijke projecten als ‘Sneller Beter’ en ‘Zichtbare Zorg’ en heeft zij in diverse rollen en functies gewerkt in zowel algemene als academische ziekenhuizen.

  Jolande is tevens werkzaam voor haar eigen adviesbureau in de zorg én voor de stichting Appraisal & Assessment die zij samen met Hoofwijk en Geeraerts heeft opgericht. Deze stichting bevordert het Individueel Functioneren van Medisch Specialisten (IFMS).