Basiscursus ziekenhuismanagement OOR Leiden

De Academie verzorgt in samenwerking met het leerhuis van het Hagaziekenhuis enkele keren per jaar een basiscursus ziekenhuismanagement voor aios van de OOR Leiden.

Inhoud
In een cursus van twee dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Organisatie van het zorgstelsel
 • Financiering van de medisch-specialistische zorg
 • Organisatie van ziekenhuis en medische staf
 • Ontwikkeling en implementatie van beleid
 • Onderlinge samenwerking binnen vakgroepen

In het programma participeren, naast enkele docenten van de Academie, ook enkele medisch specialisten en de medisch bestuurder van het Hagaziekenhuis.

Programma
AMS – AIOS programma Basiscursus ziekenhuismanagement OOR Leiden
Het programma kan per keer enigszins wisselen van opbouw.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk door het versturen van een e-mail naar Dina May van Leeuwen, coördinator Medisch Onderwijs van de HagaAcademie: hagaacademie@hagaziekenhuis.nl.

 

 • De eerstvolgende cursus wordt gehouden op 20 en 21 februari 2019.
 • Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst is directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Zij is in 1990 afgestudeerd bij iBMG en heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Zo was zij betrokken bij diverse grote landelijke projecten als ‘Sneller Beter’ en ‘Zichtbare Zorg’ en heeft zij in diverse rollen en functies gewerkt in zowel algemene als academische ziekenhuizen.

  Jolande is tevens werkzaam voor haar eigen adviesbureau in de zorg én voor de stichting Appraisal & Assessment die zij samen met Hoofwijk en Geeraerts heeft opgericht. Deze stichting bevordert het Individueel Functioneren van Medisch Specialisten (IFMS).