Basiscursus ziekenhuismanagement VUmc

De Academie verzorgt in samenwerking met het instituut Onderwijs en Opleidingen van VUmc jaarlijks drie tot vijf basiscursussen ziekenhuismanagement. Deze cursussen zijn verplicht voor aios van de OOR van VUmc.

Inhoud

In een cursus van twee dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • organisatie van het zorgstelsel
 • financiering van de medisch specialistische zorg
 • organisatie van ziekenhuis en medische staf
 • beleidsprocessen
 • de onderlinge samenwerking binnen maatschap en vakgroep

Programma

Hier vind je het volledige programma. Dit kan per keer enigszins wisselen van opbouw.
AIOS VUmc – programma 2017

Inschrijven

Inschrijving is mogelijk via de website van PAOG VUmc. Daar vind je ook alle praktische informatie, zoals data, tijden, locatie en prijs.

 

 • Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst

  Jolande Verhulst is directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Zij is in 1990 afgestudeerd bij iBMG en heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Zo was zij betrokken bij diverse grote landelijke projecten als ‘Sneller Beter’ en ‘Zichtbare Zorg’ en heeft zij in diverse rollen en functies gewerkt in zowel algemene als academische ziekenhuizen.

  Jolande is tevens werkzaam voor haar eigen adviesbureau in de zorg én voor de stichting Appraisal & Assessment die zij samen met Hoofwijk en Geeraerts heeft opgericht. Deze stichting bevordert het Individueel Functioneren van Medisch Specialisten (IFMS).