Basiscursus ziekenhuismanagement VUmc

De Academie verzorgt in samenwerking met het instituut Onderwijs en Opleidingen van VUmc jaarlijks drie tot vijf basiscursussen ziekenhuismanagement. Deze cursussen zijn verplicht voor aios van de OOR van VUmc.

Inhoud

In een cursus van twee dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • organisatie van het zorgstelsel
  • financiering van de medisch specialistische zorg
  • organisatie van ziekenhuis en medische staf
  • beleidsprocessen
  • de onderlinge samenwerking binnen maatschap en vakgroep

Programma

Hier vind je het volledige programma. Dit kan per keer enigszins wisselen van opbouw.
AIOS VUmc – programma 2017

Inschrijven

Inschrijving is mogelijk via de website van PAOG VUmc. Daar vind je ook alle praktische informatie, zoals data, tijden, locatie en prijs.

 

  • Jacqueline van den Berg

    Jacqueline van den Berg

    Jacqueline heeft het ondernemen van huis uit meegekregen. Zij werkte van jongs af aan in de commerciële leiding van een internationaal bedrijf dat (technische) innovatie en klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Haar entree in de zorg maakte zij ruim vijftien jaar geleden als ambtelijk secretaris voor IJsselmeerziekenhuizen (MC Zuiderzee) waar zij alle facetten van de ziekenhuisorganisatie heeft leren kennen. Daar ontwikkelde zij haar liefde voor de sector. Als directeur van een cardiologiecentrum verbreedde zij haar kennis en investeerde in de samenwerking met de eerste lijn. Momenteel is zij directeur van twee gezondheidscentra, waar zij de veranderingen in de Nederlandse zorg voor de eerste lijn doorvoert en werkt aan het verder verstevigen van horizontale en verticale samenwerkingsverbanden.