Medische staf en ziekenhuismanagement

Hoe dragen we zorg voor een effectieve samenwerking tussen ziekenhuis en medische staf?

De cursus Medische staf en ziekenhuismanagement is bestemd voor (aankomend) bestuursleden van Medisch Specialistische Bedrijven, Verenigingen Medisch Specialisten in Dienstverband en Verenigingen Medische Staf. U leert van een aantal zeer ervaren docenten en van de ervaringen van uw collegae in andere ziekenhuizen.

 

  • Behandeld wordt onder meer:
    • De organisatie van de medische staf, de onderlinge verhoudingen tussen MSB(’s), VMSD en VMS en het management van de medische staf.
    • De verhouding tussen de medische staf en de ziekenhuisorganisatie, op het niveau van de Raad van Bestuur en de lagen daaronder.
    • Ontwikkelingen in de medisch-specialistische zorg en de consequenties daarvan voor de strategie van medische staf en ziekenhuisorganisatie.
    • De ontwikkeling van een gezamenlijke strategie als medische staf en ziekenhuisorganisatie en de interne en externe realisatie daarvan.
  • Prijs
    leden FMS én VvAA: € 1.795,-
    niet-leden: € 1.995,-

    Duur
    twee dagen met overnachting

    Aantal deelnemers
    twaalf tot achttien

    Accreditatie
    ABAN: 12 punten

    Cursuscoördinatie
    Anita van Amerongen

    E anita.amerongen@academiems.nl
    T 030 – 247 41 97
    maandag en dinsdag

    Data, tijden en locatie

  • De cursus wordt geleid door Peter de Zwart, die zeer veel ervaring heeft met ziekenhuisbestuur. Onderdelen worden verzorgd door een wisselende groep van zeer bekwame docenten, die steeds aansluiten bij de meest actuele ontwikkelingen.

     

    Peter de Zwart

    Peter de Zwart

    Drs. P.A.G. de Zwart heeft de opleiding tot arts gevolgd in Nijmegen. Daar heeft hij gewerkt als agnio orthopeed in de St. Maartenskliniek en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Daarna werkte hij in de farmaceutische industrie, onder andere als medisch directeur van Sandoz (nu Novartis). Vervolgens was hij partner van Twynstra Gudde, adviseurs en managers. Daarna was hij lid van de Raad van Bestuur in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en vervolgens van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg / Waalwijk.

    Momenteel is hij directeur Gezondheidszorg bij AT Osborne.

    Zijn motto: ‘Mensen maken het verschil’.

  • john“De colleges waren zeer interactief. Dat werd ook aangemoedigd zodat de spreker maatwerk kon leveren.”

    John Soedirman, kliniekbestuurder

     


    michiel“Er was een grote variatie aan docenten, ieder met een goed inhoudelijk verhaal. De cursus, in totaal zo’n 2,5 dag, gaf een totaalbeeld van wat er allemaal gaande is en we kregen handvatten aangeboden waar je echt wat mee kunt.”

    Michiel Bijkerk, anesthesioloog