Vanaf deze week organiseren Barbara Doeleman-van Veldhoven (BFC Mindfulness & Compassie in de Zorg) en Bas Geerdes (oud kinderchirurg & mindfulnesstrainer) dagelijks een online meditatie voor zorgprofessionals voor kalmte en compassie in het midden van wat speelt. Deze online meditatie is kosteloos en is iedere dag (maandag t/m zondag) volgen van 20.30 tot 21.00 uur.

“We willen mensen die in de zorg werken in deze uitdagende tijd een community bieden waar zij kalmte en compassie vinden’, schetst initiatiefneemster Barbara Doeleman-van Veldhoven. “Iedereen kent de instructie in vliegtuigen ‘Put your oxygen mask on first, before helping others.’ Daarin worden zorgprofessionals altijd al uitgedaagd, maar nu meer dan ooit. Wij hopen met deze community een haven te creëren, waar deze mensen met gelijkgestemden even op adem kunnen komen.”

De deelnemers zijn heel divers. Ruim 300 medisch specialisten, verloskundigen, zorgmanagers, verpleegkundigen, bestuurders, psychologen en paramedici hebben zich inmiddels aangemeld.

Corona Compassie Community Team 

Het Corona Compassie Community Team biedt alle mensen die in de zorg werken elke avond tussen 20.30-21.00 een vrij toegankelijke online meditatie aan voor kalmte, veerkracht en compassie in het midden van alles dat speelt. Op de woensdagen is de online mediatie in het Engels te volgen. Af en toe is er ook een gastspreker die de laatste 5 minuten die de zorgprofessionals een hart onder de riem steekt. Op maandag 30 maart zal professor Michael West van The King’s Fund de meditatie verzorgen.

Doet u mee?

U kunt zich aanmelden via www.bfcmind.nl.

Programma Compassievol medisch leiderschap

Barbara Doeleman-van Veldhoven begeleidt bij De Academie de tweedaagse training Compassievol medisch leiderschap  die dit najaar start.