Op 16 juni vond de aftrap van de derde Talentenklas voor ambitieuze aios plaats. Er stonden weer 24 gemotiveerde deelnemers klaar die ‘doctor in the lead’ straks willen gaan waarmaken.

 

Aftrap derde TK 16 juni 2016

 

Nieuwe cursusleider
Voor deze nieuwe groep staat ook een nieuwe cursusleider, Paul Wormer. Hij heeft er heel veel zin in om zijn ervaring met organisaties in de gezondheidszorg in te zetten voor dit programma. Paul, die tien jaar praktiseerde als huisarts, maakte in 1999 de overstap naar het bedrijfsleven om te leren en ervaren hoe mensen in grote en complexe organisaties samenwerken. Door het volgen van een MBA aan de Rotterdam School of Management onderbouwde hij zijn kennis op dit gebied. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandig adviseur, trainer en coach, waarbij hij samenwerkings- en organisatievragen oppakt. Hij kent de complexe maatschappelijke en financiële context van ziekenhuizen en door zijn achtergrond en opdrachten in de profit-sector kent hij ook de dynamiek van het marktgericht en ondernemend (moeten) werken.

Paul:

Ik kijk er erg naar uit om met deze gemotiveerde en breed getalenteerde groep aios te werken aan hun toekomst als medicus, waarbij de focus nu niet ligt op hun medische compententies maar op het ontwikkelen van hun kwaliteiten als medisch leider. Dat sluit aan bij wat de samenleving steeds meer van medici vraagt.