Na 4,5 jaar zal directeur Jolande Verhulst per 1 juli afscheid nemen van De Academie voor medisch specialisten. Verhulst heeft de afgelopen jaren een flinke impuls gegeven aan de diversiteit van het opleidingsaanbod van De Academie. Daarnaast heeft zij sinds 2008 als programmaleider ruim 150 aios cursussen Ziekenhuismanagement en tientallen cursussen Basics Ziekenhuis Management & Beleid begeleid en zo vele zorgprofessionals meer kennis gegeven over het zogenaamde ‘tweede vak van de dokter’.

Overstap naar primair onderwijs
Jolande Verhulst blijft actief in het onderwijs en start binnenkort met een omscholingstraject tot vakbekwaam leerkracht in het primaire onderwijs bij Hogeschool Inholland. ‘Ik wil anderen graag motiveren en stimuleren om te leren, zodat zij kunnen groeien en zich ontwikkelen’, zegt zij. ‘Daar heb ik me altijd voor ingezet en dat zal ik blijven doen. Nu met het motto ‘door iets kleins iets groots te doen’.

Keerpunt in carrière en leven
Recent ben ik 55 jaar geworden’, schetst Jolande Verhulst. ‘Een mooie mijlpaal natuurlijk en gelukkig in goede gezondheid. Toch zie ik het ook als een keerpunt in mijn carrière en leven. Ik wil in een andere tactsnelheid een meer concrete maatschappelijke bijdrage leveren in mijn directe leefomgeving, een rol als juf past hier voor mij perfect bij. Ik wil rustig de tijd nemen om te kijken wat er verder op mijn pad komt en vooral optimaal genieten van de reis.’

Positieve terugblik
Directeur Jolande Verhulst blikt positief terug op een mooie fase bij De Academie. Onder haar bezielende leiding zijn nieuwe programma’s ontwikkeld, bestaande aangepast, samenwerkingsverbanden met partners ontwikkeld, nieuwe inspirerende docenten aangetrokken en is de interne organisatie stevig neergezet. Met een gerust hart laat zij De Academie over in de handen van haar opvolger die momenteel geworven wordt.

Stichting Appraisal & Assessment
Jolande Verhulst behoudt haar betrokkenheid in de zorg als bestuurslid van de Stichting Appraisal & Assessment, die zich inzet voor groei en ontwikkeling van het individueel functioneren van medisch specialisten en teams.