Elissa Stam, aios psychiatrie heeft vandaag de A²Award gewonnen tijdens het MMV-Congres 2019 in Nieuwegein, met haar essay ‘Aan de rand’.

Deze schrijfwedstrijd is een initiatief van De Jonge Specialist en De Academie voor Medisch Specialisten en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het door Federatie Medisch Specialisten georganiseerde MMV-Congres. Voor het derde jaar op rij werden a(n)ios uitgedaagd een verhaal in te sturen wat niet alleen aansloot bij het congresthema, maar ook inzicht moest geven in wat deze a(n)ios motiveert om zich elke dag weer voor 100% in te zetten.

‘Aan de rand’ van Elissa Stam werd unaniem door de jury gekozen als winnaar van de A²Award 2019. Dit verhaal over de grenzen wat geneeskunde kan en psychiatrie in het bijzonder, ontroerde volgens het juryrapport. De keuze die artsen hebben binnen die grenzen; wel of niet behandelen- volgen of bepalen. Het is een actuele ‘grens’ waar steeds meer artsen mee geconfronteerd worden. Het juryrapport gaat verder en beschrijft: ‘Prachtig is de dankbaarheid die zij uit voor de wederkerige impact die het opzoeken van deze grens voor dokter en patiënt hebben.’

Elissa ontving een opleidingsvoucher ter waarde van € 1500,- uit te geven bij de Academie voor Medisch Specialisten uit handen van juryleden Kèren Zaccai voorzitter van De Jonge Specialist en Jolande Verhulst directeur van De Academie voor Medisch Specialisten. Daarnaast wordt het verhaal gepubliceerd in het magazine De Jonge Specialist.