De drie genomineerden die kans maken op de A2Award zijn bekend en persoonlijk uitgenodigd voor het MMV-congres op 13 december in Nieuwegein, waar de winnaar bekend zal worden gemaakt. Het zijn:

Alex Gosselt – “Het is twee uur”
Sanne van Haren Noman – “Halfvol”
Annelies van Vuren – “Moeras”

Beoordeling

De jury bestaat uit Marjolein Kremers, voorzitter van De Jonge Specialist, Jolande Verhulst, directeur van de Academie voor Medisch Specialisten en Michael van Balken, winnaar van de Opleidingsprijs 2017. De inzendingen zijn geanonimiseerd voorgelegd, en de juryleden hebben deze onafhankelijk van elkaar gewaardeerd. Elk jurylid heeft een eigen top drie samengesteld, waarna de nummer 1 telkens drie punten kreeg, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 één punt. Het totale aantal verzamelde punten per inzending heeft de uiteindelijke volgorde van de top vijf bepaald.

Hoogwaardige bijdragen

De winnende column zal na de bekendmaking op het MMV-congres door de schrijver worden voorgelezen, en alle bijdragen die de top vijf hebben gehaald zullen te zijner tijd gepubliceerd worden.

De Jonge Specialist en de Academie voor Medisch Specialisten danken alle deelnemers hartelijk voor hun inzendingen, die alle van hoge kwaliteit waren.