Heeft u een specifieke opleidingsvraag? Wilt u een aparte groep in zijn geheel laten trainen op bepaalde vaardigheden? Of heeft u behoefte aan intervisie over een thema dat speelt binnen de medische staf?

Naast het cursusaanbod in open inschrijving verzorgen wij ook programma’s in opdracht van ziekenhuizen, medische staven, maatschappen of vakgroepen en wetenschappelijke verenigingen. De cursussen worden geheel naar wens van de opdrachtgever ingericht, rond thema’s als medisch management, klinisch leiderschap, gespreksleiding IFMS, visitatietraining en praktische vaardigheden. De opdrachten variëren van een middag onderhandelingstechnieken tot een compleet management developmentprogramma.

Voor elke cursus in opdracht wordt accreditatie aangevraagd.

Toegevoegde waarde
Een cursus volgen met collega’s van het eigen ziekenhuis betekent een extra toegevoegde waarde; er kan worden ingegaan op de specifieke omstandigheden van de eigen instelling en tegelijk leer je elkaar beter kennen. Miriam Loots, dermatoloog, medisch manager en plaatsvervangend opleider in het Franciscus Gasthuis & Vlietland te Rotterdam, volgde de incompanyleergang ‘Leiderschapsontwikkeling’. Zij vertelt:

“In de periode dat ik het management overnam heb ik samen met de medisch manager van de andere locatie (we zijn een fusieziekenhuis) de training gedaan. Een goede gelegenheid om elkaar en de collega’s van andere vakgebieden te leren kennen.

De incompanycursus was goed verzorgd en begon met de bedrijfsvoering in het eigen ziekenhuis.

Verder was de cursus onder andere gericht op persoonlijk leiderschap. Welke kenmerken heb je? Doe je meer dingen solo of ben je vooral gericht op draagvlak? Een test liet zien wat voor manager je zelf bent, waardoor je je meer bewust wordt van je eigen aanpak en kwaliteiten. Verder aan bod kwamen onder andere leidinggeven aan veranderingen, onderhandelen, werken vanuit je kernkracht, samenwerken en communicatie. In leerzame rollenspellen kon je concrete situaties oefenen met twee hele goede acteurs. Hoe spreek je iemand aan op z’n functioneren? Hoe kom je tot een goede besluitvorming bij verschillende zienswijzen?

Kortom, een breed spectrum van managementzaken passeerde de revue waar ik beslist wat aan heb gehad.”

Meer informatie
Meer weten over scholing in opdracht? Lees meer ervaringen van cursisten of neem contact met ons op.