“Zorgkosten coronacrisis lopen in de miljarden. Prinsjesdag: geld voor extra bonus en werkdrukverlaging zorg”. Twee koppen uit de berichtgeving rondom Prinsjesdag 2020. Zo krijgt het zorgpersoneel opnieuw een eenmalige ‘coronabonus’, ditmaal van 500 euro netto. Extra loonsverhoging zit er niet in. Om werken in de zorg aantrekkelijker te maken trekt het kabinet structureel 130 miljoen euro uit. Hiermee moet de werkdruk verminderd worden, zijinstromers worden aangetrokken, administratieve lasten worden teruggedrongen, loopbaanperspectief geboden, contracten verbeterd en de zeggenschap van professionals vergroot.

Hoe zit het met de financiën in de zorg en in uw ziekenhuis?

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de plannen bekend gemaakt. Maar hoe zit het met de financiën in de zorg en in uw ziekenhuis? Versterk uw bedrijfseconomische inzicht op een gedegen manier met de Leergang ziekenhuisfinanciën. Na afloop van deze cursus bent u een deskundige gesprekspartner voor uw collega’s, financieel specialisten in het ziekenhuis, het MSB en de Raad van Bestuur. 

Altijd actuele lesstof

Deze zesdaagse leergang is één van de vaste pijlers in het aanbod van De Academie en biedt een overzicht van de belangrijkste aspecten van de bedrijfseconomie van algemene en academische ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het programma wordt continue geactualiseerd en aangepast, om de onontbeerlijke basiskennis te koppelen aan inzicht in de meest actuele ontwikkelingen.

Bekijk de leergang >>

Basiscursus Inleiding ziekenhuisfinanciën

Liever een kortere opleiding? Volg dan de basiscursus Inleiding ziekenhuisfinanciën.

Deze tweedaagse cursus biedt u een algemene, goede basis om als medisch professional mee te denken over financiële vraagstukken. Dit is de gecomprimeerde variant van onze zesdaagse Leergang ziekenhuisfinanciën.

Bekijk de cursus >>