jolande-_smallJolande Verhulst volgt per 1 januari 2017 Pieter Wijnsma op als directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. In de afgelopen acht jaar is de Academie onder leiding van Wijnsma gestaag gegroeid en is de leerstoel ‘Medisch Management en Leiderschap’ ingesteld bij iBMG.

Jolande Verhulst (afgestudeerd bij iBMG in 1990) heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Zo was zij betrokken bij diverse grote landelijke projecten als ‘Sneller Beter’ en ‘Zichtbare Zorg’ en heeft zij in diverse rollen en functies gewerkt in zowel algemene als academische ziekenhuizen.

Verhulst heeft haar eigen adviesbureau en werkt voor de stichting Appraisal & Assessment, die zij in 2008 samen met chirurg Ton Hoofwijk en psychiater Guido Geeraerts heeft opgericht. Deze stichting bevordert het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) door het geven van lezingen en trainingen. Tevens is zij mede-oprichter en directeur van Stichting Nederland Verbindt, die tot doel heeft ouderen te empoweren in ict-gebruik vóórdat zij er afhankelijk van worden.

Ten slotte is Jolande al acht jaar verbonden aan de Academie als docent en programmaleider.