Op 1 juli 2021 is Katrien gestart als interim directeur van De Academie.

Adviseur bij de Federatie
Katrien is inmiddels ruim tien jaar actief als senior adviseur bij de Federatie Medisch Specialisten. Diverse dossiers op het gebied van organisatie en positionering van medisch specialisten vormden haar portefeuille. Katrien: “Ik heb me met veel plezier bezig gehouden met beleidsontwikkeling en projecten op het gebied van de positionering van medisch specialisten en de professionalisering van hun besturen. Ook hield ik me bezig met onderwerpen als duurzame inzetbaarheid en gezond en veilig werken.”

Actief in het onderwijs
Naast haar werkzaamheden voor de Federatie vervult Katrien enkele nevenfuncties op het gebied van onderwijs. Zij is sinds 2007 verbonden aan de accountancy- en controllingopleiding van Nyenrode Business Universiteit en stond mede aan de wieg van opleidingen op het gebied van zorgadministratie- en zorgmanagement van De ZorgInfoStraat. Rollen als docent, lid opleidingscommissie, kerngroep-voorzitter en programmaleider vervult zij met veel enthousiasme.

Aan de slag
“In mijn nieuwe functie bij De Academie vind ik een plek waarin mijn passie voor medisch specialisten en onderwijs samenkomen”, vertelt Katrien. Eén dag per week blijft zij actief als adviseur voor de Federatie. Hiermee houdt zij feeling met de uitdagingen en vraagstukken die medisch specialisten in de praktijk ervaren, zodat zij de vertaling kan maken naar een blijvend passend opleidingsaanbod vanuit De Academie. Katrien: “Het combineren van deze rollen geeft mij veel energie en ik voel me vereerd om als directeur van De Academie aan de slag te gaan.”