Life begins at the end of your comfortzone

2019-08-26T10:37:57+02:0011 juli 2012 |

Voor veel professionals is het niet langer voldoende zich “slechts” vakinhoudelijk te ontplooien. De ontwikkeling als persoon, het kunnen inzetten van “ons eigen ik” in de professionele rol, is meer en meer van belang. Maar hoewel authenticiteit in hoog aanzien staat blijkt authenticiteit vaak niet eenvoudig te bereiken. Een coachingstraject kan een belangrijke bijdrage leveren aan het proces dat nodig is om authentiek te leren functioneren.

Een coachingstraject ingaan betekent jezelf een cadeautje geven!

Het woord persoonlijke ont-wikkeling geeft precies aan wat het is: het afwikkelen van de verpakking die je unieke persoon omhult. Die verpakking is als een jas die je beschermt. Wie de moed heeft die bescherming los te laten, het onbekende tegemoet te durven treden, buiten de eigen kaders te durven denken en ontdekkingen te doen die verrijkend zijn, ontmoet in zichzelf vaak een uniek en inspirerend persoon. Ook kwetsbaar, ook krachtig en het is dit proces dat ik graag begeleid.

Daar waar coaching vaak gezien wordt als iets wat ingezet wordt als je vastloopt in je werk, zie ik het meer als mogelijkheid om inzicht in jezelf te vergroten en je kwaliteiten te versterken. Exclusieve aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling in de context van professionele ontwikkeling.

Coaching kan helpen je blinde vlekken weg te werken. Het is een begeleidingstraject waarin je of in een specifieke situatie beter leert functioneren of een specifieke taak beter leert volbrengen.

Coaching helpt zicht te krijgen op het eigen functioneren, adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen aan te leren, optimaal te functioneren, resultaat te behalen in concrete situaties en je verder te ontwikkelen.

Hoe wordt het werk gedaan, welke dilemma’s blokkeren, wat heb je nodig om te veranderen, te verbeteren? Samen zoeken naar oplossingsrichtingen. Coachen zie ik als een instrument ter inspiratie en ten behoeve van deskundigheidsbevordering en organisatieontwikkeling.

Dit kan in het kader van executive coaching, teamcoaching, personal coaching en coaching van duale koppels, bijvoorbeeld duaal leidinggevenden in de combi van bedrijfsvoering en medisch inhoudelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast begeleid ik ook regelmatig medisch specialisten die kampen met burn-outklachten.

Belangrijk is steeds weer: op afstand kijken en reflecteren.

Birgitte Beelen is haar loopbaan begonnen als docent/trainer Bedrijfscommunicatie in het onderwijs en later het bedrijfsleven. Zij heeft zich verder gespecialiseerd tot psycholoog en mediator en heeft jarenlange ervaring in diverse werksettingen in binnen- en buitenland. Haar kennis van intrapsychische en interpersoonlijke processen komt tot uiting in coachingstrajecten, mediation, training en supervisie.