Mendel Ottow, aios kindergeneeskunde wint de A²Award met zijn essay ‘Binnen de lijntjes’. ‘Een beeldend en aansprekende praktijkvoorbeeld van een jonge dokter over doorzettingsvermogen en passie. Twee essentiële eigenschappen om in de zorg zaken te kunnen vernieuwen’, zegt Kèren Zaccai voorzitter van De Jonge Specialist tijdens de uitreiking op het online MMV-congres.

De schrijfwedstrijd is een initiatief van De Jonge Specialist en De Academie voor medisch specialisten en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het MMV-congres van de Federatie Medisch Specialisten. Voor het vierde jaar op rij werden a(n)ios uitgedaagd om een verhaal in te sturen wat niet alleen aansloot bij het congresthema Voorop in vernieuwing, maar ook inzicht moest geven in wat deze a(n)ios motiveert om zich elke dag weer voor 100% in te zetten.

Uitreiking A2Award 2020

Uitreiking A2Award 2020

Volgens het juryrapport is ‘Binnen de lijntjes’ zo bijzonder door ‘de verfrissende manier waarop de knelpunten bij het implementeren van innovaties worden beschreven. De stugge cultuur en verschillende belangen worden op een luchtige manier gepresenteerd, wat je echt aan het denken zet’. Aldus de jury, die bestond uit Kèren Zaccai, voorzitter van De Jonge Specialist, en Jolande Verhulst, directeur van De Academie voor medisch specialisten.

Opleidingsvoucher De Academie

Als winnaar van de A²Award wordt het verhaal van Ottow gepubliceerd in het magazine De Jonge Specialist en ontvangt hij een opleidingsvoucher ter waarde van € 1.500,- uit te geven bij De Academie voor medisch specialisten.

Lees het winnende verhaal ‘Binnen de Lijntjes’ van Mendel Ottow >>

Lees alle de alle verhalen van de A2Award 2020 >>