Waarom is medisch leiderschap geen hype maar een noodzaak en bestaat de definitie van medisch leiderschap eigenlijk nog wel?

De coronacrisis laat ons meer dan ooit zien waarom medisch leiderschap niet slechts een hype is. Promovendus van de leerstoel Medisch management en leiderschap van De Academie, Mathilde Berghout deed er onderzoek naar, maar haar verdediging is helaas uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Om het gedachtegoed te verspreiden heeft Mathilde Berghout samen met Jesper van der Waal een mini masterclass samengesteld over de noodzaak van medisch leiderschap. Wat betekent dit op persoonlijk-, vakgroep- en organisatieniveau?

Bekijk de masterclass >> 

Leerstoel Medisch management en leiderschap

Sinds 1 november 2014 heeft De Academie de leerstoel ‘Medisch management en leiderschap’ ingesteld bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze leerstoel wordt bekleed door bijzonder hoogleraar Carina Hilders. Bij de benoeming van de Hoogleraar Management en Leiderschap, is Mathilde Berghout als promovenda aangesteld. “Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik gezien hoe zorgprofessionals in toenemende mate betrokken willen zijn in de organisatie van zorgverlening en het bestuur van zorgorganisaties”, schetst Mathilde Berghout. “Een mooie en wenselijke beweging om de toekomst van de gezondheidszorg gezond te houden! Maar wat betekent medisch leiderschap nu precies? Hoe faciliteer je zorgprofessionals in leiderschapsontwikkeling? Hoe geef je vorm en structuur aan informele en formele leiderschapsposities voor zorgprofessionals?“

Contact Mathilde Berghout

m.berghout@bureaudebont.nl

https://www.linkedin.com/in/mberghout/