Project Description

Besturen van medische staf en MSB

Geef professioneel invulling aan uw rol als MSB-bestuurder

In het regeerakkoord is opgenomen dat MSB’s de komende twee jaar moeten verbeteren om een gedwongen dienstverband te voorkomen. Verbeteringen worden gevraagd op het gebied van passende zorg, bestuurbaarheid van het ziekenhuis en vermindering van productieprikkels. De Academie ontwikkelde in afstemming met de Federatie Medisch Specialisten een tweedaagse training om uw kennis over deze thema’s te vergroten, uw bestuurlijke vaardigheden te verbeteren en van uw collega MSB-bestuurders uit andere ziekenhuizen te leren. Onder begeleiding van ervaren trainers gaat u aan de slag.

In deze tweedaagse training duikt u samen met collega bestuurders van andere MSB’s en onder begeleiding van ervaren trainers in actuele uitdagingen voor MSB’s en MSB-bestuurders. Denk daarbij aan doorontwikkeling van verdien- en verdeelmodel, focus op juiste zorg op de juiste plek, verbetering van de interne samenhang en samenwerking binnen het MSB en optimalisatie van de bestuursstructuur. Ook wordt gewerkt aan verdere professionalisering in uw rol als bestuurder door aandacht voor bestuurlijke vaardigheden. De training is ontwikkeld in afstemming met de Federatie. De training is geschikt voor zowel ervaren als startende MSB-bestuurders.

Wij hebben ervoor gekozen om de training op twee aansluitende dagen te plannen inclusief overnachting. Hierdoor is het mogelijk om op de eerste trainingsdag in de avond in een intervisiesessie eigen casuïstiek in te brengen, input te krijgen en van elkaar te leren. Daarna kunt u gezamenlijk dineren. Op de tweede trainingsdag kan dan op tijd gestart worden, zodat u voor de avondspits kunt vertrekken.

Na afloop van de training krijgt u de mogelijkheid om in te schrijven voor drie online intervisiebijeenkomsten. In deze vervolgbijeenkomsten kunt u elkaar treffen om met professionele begeleiding eigen casuïstiek in te brengen, input te krijgen en van elkaar te leren. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Doelgroep
MSB-bestuurders, zowel ervaren als startend

Duur
2 dagen, inclusief overnachting

Accreditatie
12 ABAN-punten

Locatie
Zeist

Kosten
€ 1.750,-

        Kosten van optionele intervisiebijeenkomsten zijn niet inbegrepen

Overige bijzonderheden
Maximaal 14 deelnemers

Inschrijven

Waarom kiezen voor onze training Besturen van een medisch specialistisch bedrijf?

  • Direct toepasbaar in uw praktijk: zowel externe als interne ontwikkelingen en praktische uitdagingen komen uitvoerig en in samenhang aan bod

  • Volop ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en daarmee voor (dilemma’s in) de dagelijkse praktijk

  • Intensieve interactie en individuele begeleiding dankzij kleine groep

  • Diverse trainers met relevante kennis en ervaring

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de medische praktijk

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ

Programma training Besturen van een medisch specialistisch bedrijf

Programma training Besturen van een medisch specialistisch bedrijf
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ontwikkelingen en gevolgen voor uw MSB, denk daarbij aan politieke ontwikkelingen, ontwikkeling van passende zorg, doorontwikkeling van bestuurbaarheid van het ziekenhuis en focus op vermindering van productieprikkels
  • Gelijkgerichtheid en bestuurbaarheid, wat kunt u doen om dit te verbeteren binnen uw MSB en met de medische staf, de VMSD en de raad van bestuur
  • Intervisie, breng uw eigen casuïstiek in of leer van casuïstiek van anderen, geef en kom tot nieuwe inzichten
  • Samenwerken en leiden, als collega en bestuurder van uw maten en als gesprekspartner van de raad van bestuur
  • Beinvloeden en onderhandelen, om als MSB-bestuurder de doelen van het MSB en die van uw partners te bereiken
Inschrijven

Programmaleider

Katrien Hendriks is programmaleider van deze tweedaagse training. Zij is een ervaren trainer en sinds 2010 actief als adviseur Organisatie & Financiering bij de Federatie Medisch Specialisten. Naast haar betrokkenheid bij veel beleidsdossiers die voor MSB’s relevant zijn, kent zij de politieke ontwikkelingen en de bestuurlijke wereld binnen ziekenhuizen en MSB’s.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

030 - 247 4197
E-mail ons