Project Description

Effectief communiceren

Leer uw boodschap gerichter over te brengen

Communiceren – we doen de hele dag niets anders en tegelijkertijd is het een van de moeilijkste onderdelen van uw vak. Uw persoonlijke effectiviteit valt of staat dikwijls met hoe u of uw boodschap overkomt. Hoe gaat u om met mensen en hoe reageert u op anderen?

Tijdens deze training worden de achtergronden, mechanismen en ‘gereedschappen’ voor effectieve communicatie uitgelegd en met behulp van een acteur geoefend. Er is volop ruimte om lastige situaties en persoonlijke uitdagingen aan de orde te stellen, zodat u direct aan de slag kunt met andere manieren van communiceren.

Programma
Naast communicatietheorie wordt uitgebreid stilgestaan bij de praktijk, met voorbeelden en vragen van deelnemers. Er wordt ruim geoefend en in de middag wordt geoefend met een professionele trainingsacteur.

Deze training kunnen wij voor uw organisatie of samenwerkingsverband op maat maken en op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte.

9,1

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 9,1

Doelgroep
Medici en paramedici die meer inzicht willen krijgen in de principes van communicatie en handvatten willen krijgen om die inzichten in de praktijk toe te passen.

Duur
De training duurt een dag, van 9.30 – 17.00 uur.

Accreditatie
6 punten (ABAN).

Locatie
NBC, Nieuwegein

Kosten
Leden VvAA: € 675,-
Niet-leden: € 725,-

Overige bijzonderheden
Voor deze training hanteren we bewust een beperkte groepsgrootte, van maximaal 12 deelnemers.

De Academie organiseert deze training in samenwerking met VvAA Opleidingen en teamcoaching.

Inschrijven

Waarom kiezen voor de training Effectief communiceren?

  • Theoretische kennis over communicatie: wat is het, hoe werkt het en wat zijn remmende en stimulerende factoren.
  • Inzicht in niveaus waarop gecommuniceerd wordt.
  • Betere kwaliteit van uw persoonlijke communicatie.
  • Optimale inzet van presentatietechnieken en lichaamstaal.
  • Handvatten om effectief om te gaan met weerstand en onbegrip.
  • Training op basis van inbreng van uw eigen vragen en leerdoelen, ook met rollenspellen.
  • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.
  • De Academie voor Medisch Specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.
Inschrijven

Trainer

Remco Heukels:
“Inmiddels geef ik meer dan vijftien jaar trainingen op het gebied van het ’tweede vak’ van de moderne medicus, waarbij ik me vooral richt op praktisch toepasbare managementvaardigheden. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit, effectief communiceren, presentatietechnieken en onderhandelingsvaardigheden.
Het leuke van deze training vind ik dat deelnemers aan den lijve ervaren hoe zij aan effectiviteit kunnen winnen in hun werksituatie, zonder daarbij in theoretische modellen te vervallen. Het oefenen met acteurs werkt daarbij verhelderend en als extra steuntje voor de praktijk.”

Inschrijven

Inschrijven

Deze training wordt meerdere keren per jaar gegeven. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Schrijft u zich ook in als het programma al is gestart of vol is, want dan krijgt u van ons bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons