Project Description

Inspiratiesessie Opleiden in Samen beslissen

Ontdek hoe opleiding kan helpen bij inbedden van Samen beslissen

Samen beslissen
Samen beslissen is een proces waarin zorgprofessional en patiënt samen bespreken welke behandeling of zorg het beste bij de patiënt past. Hierbij worden alle opties, voor- en nadelen, voorkeuren en omstandigheden van de patiënt meegenomen. Als onderdeel van het thema Passende zorg wordt het belang van Samen beslissen steeds groter.

Inspiratiesessie
Willen jij en je collega’s de principes van Samen beslissen inbedden in het zorgproces en wil je weten hoe dit aan te pakken? Of ben je als opleider of manager benieuwd naar opleidings- en nascholingsmogelijkheden rond Samen beslissen? Organiseer dan een Inspiratiesessie Opleiden in Samen beslissen.

Tijdens de Inspiratiesessie ervaren deelnemers aan de hand van praktische voorbeelden wat er op het gebied van Samen beslissen te bereiken én te leren is. Er kan gekozen worden voor een online sessie van één uur of een fysieke sessie (op locatie) van twee uur.

Uiteengezet gezet wordt hoe Samen beslissen bijdraagt aan goede zorg en welke stappen gezet kunnen worden om Samen beslissen in de praktijk in te bedden middels opleiding en nascholing. En mocht je al een stap verder willen gaan, dan is deze inspiratiesessie in overleg uit te breiden met elementen het ontwikkelde opleidings- en nascholingsaanbod rond Samen beslissen.

Opleidings- en nascholingsaanbod rond Samen beslissen
Het opleidings- en nascholingsaanbod rond Samen beslissen bestaat – naast deze Inspiratiesessie – uit een Masterclass voor opleiders en een Upgrade training voor a(n)ios. De Masterclass en Upgrade training zijn beide via open inschrijving te volgen én ook incompany – op maat – te organiseren.

Tijdelijk lager cursusgeld door subsidie
De Academie ontvangt van de Federatie tijdelijk een tegemoetkoming in de kosten vanuit een subsidie van het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Dit betekent dat deelnemers gedurende de subsidieperiode tegen lagere kosten kunnen deelnemen.


Doelgroep
Medisch specialisten, vakgroep voorzitters, medisch managers en opleiders, projectleiders en anderen die betrokken zijn bij de implementatie van Samen beslissen

Duur
Er kan gekozen worden voor een online sessie van één uur of een fysieke sessie (op locatie) van twee uur.

Groepsgrootte
Maximaal vijftien deelnemers

Locatie
Online of op uw locatie

Accreditatie
Wordt aangevraagd voor 2 punten (ABAN)

Kosten

Gedurende de subsidieperiode zijn er behoudens uw eigen locatie – en cateringkosten geen kosten aan deze inspiratiesessie verbonden (daarna kost de online inspiratiesessie € 400 en de fysieke variant € 750)

Bijzonderheden
Neem contact met ons op voor meer informatie en/of wanneer de wens bestaat om de Inspiratiesessie te volgen

Vragen over deze opleiding?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten

088 – 505 34 33
Contact