Project Description

Leanreis naar de Toyotafabriek in Wales

Geïnspireerd en overtuigend aan de slag om uw eigen processen continu te verbeteren

Wat is continu verbeteren? Wat kan lean voor de zorg betekenen? Een tweetal vragen waarop u antwoord krijgt tijdens de Leanreis naar de Toyotafabriek in Wales. Omdat Toyota de grondlegger is van Lean, is de fabriek in Wales de ideale plek om lean te ervaren.

Bent u op zoek naar dé manier om processen te verbeteren in uw werkomgeving? Of bent u hier al mee bezig maar lukt het niet altijd vooruitgang te boeken? Dan is de Toyotafabriek een bron van inspiratie.

De interactieve training vindt plaats in de Toyotafabriek in Wales. Na de kennismaking, introductie en het delen van eigen praktijkvoorbeelden, staat Lean en het ervaren van het Toyota Productie Systeem centraal. Aan de hand van voorbeelden die deelnemers zelf kunnen zien en ervaren langs de productielijn inde fabriek wordt de theorie direct zichtbaar.

Na het bekijken van de fabriek lichten experts van Toyota een casus toe van een Engels ziekenhuis waar Toyota geholpen heeft processen op een verpleegafdeling te verbeteren. Daarbij is er de gelegenheid de eigen praktijkvoorbeelden te delen met deze experts.

Tot slot wordt de dag geëvalueerd. Tijdens de evaluatie wordt gevraagd hoe de deelnemers het geleerde in de praktijk gaan toepassen en wat het gewenste effect zal zijn.

De Nederlandstalige begeleiding is in handen van een ervaren leangids. Hij is gespecialiseerd in het continu verbeteren van processen in de gezondheidszorg.

Programma:

Donderdag: avondvlucht Amsterdam – Liverpool, transfer naar het hotel, gezamenlijk diner en hotelovernachting
Vrijdag: bezoek Toyotafabriek, in de namiddag vlucht terug naar Amsterdam

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • De basis van Lean
 • Cultuur van continu verbeteren
 • TPS (Toyota Productie Systeem)
 • Problem solving toepassen in de zorg
 • Aangepaste processen
 • Kaizen (continu verbeteren)
 • Strategie van Toyota
 • Lean vertaling naar de medische praktijk
 • Koppeling naar eigen organisatie

Doelgroep
Medisch specialisten, overige medici en professionals in de GGZ

Duur
1,5 dag inclusief overnachting

Accreditatie
Wordt aangevraagd

Locatie
Wales, UK

Kosten
€ 1.495,-
(Inclusief vluchten, transfers ter plaatse, hotelovernachting, maaltijden, bezoek aan de Toyotafabriek en Nederlandse begeleiding)

Overige bijzonderheden
Maximaal 20 deelnemers.

Inschrijven

Waarom kiezen voor de Leanreis naar de Toyotafabriek?

 • Snel en intensief opdoen van gerichte kennis en vaardigheden op het gebied van continu verbeteren.

 • Wetenschappelijk onderbouwd programma, met accent op directe toepasbaarheid.
 • Leren in een netwerk van collega’s met vergelijkbare ervaringen in andere zorgorganisaties.

 • Individuele begeleiding en intensieve interactie in kleine groep.
 • Ruimte voor eigen casuïstiek.
 • Les van ervaren deskundigen.

 • De Academie voor medisch specialisten is al jarenlang gespecialiseerd aanbieder.
Inschrijven

Waarom de Toyotafabriek?

Wie zoekt naar bedrijven waar gewerkt wordt aan een ‘cultuur van continu verbeteren’, komt al snel uit bij Toyota.  Dit bedrijf heeft een lange geschiedenis van procesverbeteringen waarin de klant centraal staat. Toyota heeft een indrukwekkend productieproces waar alle aspecten vanuit de ‘continu verbeteren-cultuur’ zichtbaar zijn. Vele oplossingen in de Toyotafabriek zijn toepasbaar in de zorg.

Inschrijven

Ervaring

Programmaleider en leangids Rob de Graaf:

“De zorg moet veranderen, maar kan de zorg wel veranderen? En nog belangrijker waar moet ik beginnen?” Zomaar een paar opmerkingen welke regelmatig worden besproken in ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden besproken. Vaak hoor ik van leidinggevenden van zorginstellingen dat het lastig is om mensen mee te krijgen in een verandering. Het woord ‘verbeter moe’ wordt veel gehoord. Mijn mening is dat mensen wel willen veranderen, maar willen niet veranderd worden. En zijn wij in de zorg wel echt bezig met kijken “wat er morgen beter kan?”. Ik haal inspiratie uit bezoeken aan andere bedrijven. Want waar lopen deze bedrijven bij het optimaliseren van processen tegen aan en hoe hebben zíj hier vorm aan gegeven? Eén van deze bedrijven is Toyota. Bij Toyota is de basis gelegd voor alle verbetermethodieken zoals Lean, Agile en vele anderen. Ik bezoek deze fabriek in Wales graag, keer op keer verbaas ik me weer hoe het de medewerkers telkens weer lukt om grote verbeteringen in de praktijk te brengen.

Inschrijven

Inschrijven

Op deze training zijn naast onze algemene voorwaarden ook aanvullende voorwaarden van toepassing. Let u er op dat een geldig paspoort en reisverzekering vereist zijn voor deelname?

Download de aanvullende voorwaarden

pdf_icon_small De Academie - Aanvullende voorwaarden buitenlandse cursus

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met ons via
info@academiems.nl 

030 - 247 4197
E-mail Anita