Project Description

Managen maatschap & vakgroep

Haal het maximale uit uw samenwerking

Werken in een maatschap zorgt voor collegialiteit: u kunt elkaar raadplegen en naar elkaar doorverwijzen. Er is continuïteit en complementariteit. Schaalvoordeel en de mogelijkheid om parttime te werken en vakanties waar te nemen. En het is gezellig. Het zijn voordelen die optreden als de maatschap op twee niveaus goed is georganiseerd: de bovenstroom, die gaat over taakverdeling, mandatering, overleg, rapportage en bestuursstructuur; en de onderstroom, die te maken heeft met openheid, omgaan met meningsverschillen en conflicten, solidariteit, feedback geven en elkaar aanspreken.

Deze workshop behandelt hoe de twee niveaus, de onder- en de bovenstroom, kunnen worden beïnvloed, zodat de maatschap of vakgroep op een efficiënte en plezierige wijze kan worden aangestuurd.

Programma
In één dag worden alle relevante aspecten van de boven- en de onderstroom behandeld. Daarbij is er ook tijd voor discussie en oefening.

Wilt u het maximaal rendement van deze workshop voor uw maatschap of vakgroep? Wij kunnen deze training ook op maat aanbieden. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

8,3

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 8,3

Doelgroep
Alle (para)medici.

Duur
Van 9.30 – 17.00 uur, één dag.

Accreditatie
6 punten (ABAN) 

Kosten
Leden VvAA: € 575,-
Niet-leden: € 625,-

Overige bijzonderheden
Voor deze workshop laten we bewust een beperkt aantal deelnemers toe (maximaal 12) om voldoende ruimte te kunnen bieden aan persoonlijke ervaringen en interactie.

De Academie organiseert deze training in samenwerking met VvAA Opleidingen en teamcoaching.

Inschrijven

Waarom kiezen voor Managen maatschap & vakgroep?

  • Analyseren van het eigen team, met inzicht in welke fase van samenwerking uw maatschap verkeert.
  • Verbeteren van de onderlinge samenwerking, met richtlijnen en manieren om een goede samenwerking op te zetten en te onderhouden.
  • Beter communiceren door theorie en praktijk van verwachtingen expliciteren, waardering uitspreken, elkaar aanspreken en het omgaan met weerstanden/conflictmanagement.
  • Kennis over het maken van een taakverdeling plus bijbehorende mandatering en het opzetten van een bestuurs- en rapportagestructuur.
  • Ruimte voor interactie en inbreng van eigen vragen en leerdoelen.
  • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ
Trainer Wout Raadgers

Docent

Wout Raadgers
Wout heeft al meer dan 20 jaar ervaring als docent en begeleider van maatschappen en vakgroepen. Ook is hij schrijver van de boeken: ‘De ring in’ en ‘Samenwerken vergt onderhoud’.

Inschrijven

Ervaring

Gunnar Andriesse (arts-microbioloog) over de workshop Organiseren en managen van maatschap en vakgroep:
“Het krachtige van deze workshop vind ik dat er heel ruim aandacht wordt besteed aan de vraag hoe je de relaties onderling kunt verbeteren, bijvoorbeeld tussen jonge specialisten en de oudere generatie.”

Inschrijven

Inschrijven

Deze workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als het programma al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons