Project Description

Masterclass ICT in de zorg

Benut als medisch specialist de voordelen van ICT

Als arts bent u continu bezig met het genereren, verkrijgen, raadplegen en interpreteren van data. Om vervolgens kennis en informatie toe te voegen en dit geheel weer te delen. Maakt u hierbij optimaal gebruik van het Elektronisch Patiënten/Cliënten Dossier (EPD/ECD), patiënt- en zorgverlenersportalen en andere medische applicaties en systemen? En kunt u uw vragen en wensen goed duidelijk maken aan de Chief Medical Information Officer (de CMIO, het eerste aanspreekpunt voor ICT en medisch specialisten in uw ziekenhuis)?

Deze masterclass biedt u zowel de theoretische beginselen als praktische handvatten voor het doorzien van informatiestrategieën en de manier waarop werkzaamheden van medisch specialisten worden gestructureerd in systemen. Deze basiskennis helpt u uw werk efficiënter in te richten en beter beslagen ten ijs te komen bij gesprekken met uw CMIO om processen verder te stroomlijnen.

Deze masterclass is nieuw in het aanbod van De Academie.

Doelgroep
Medisch specialisten 

Duur
Een middag/begin avond van zeven lesuren

Locatie
Van der Valk Hotel
Breukelen

Kosten
Leden FMS en VvAA: € 745,-
Niet-leden: € 765,-

ABAN
In aanvraag

Overige bijzonderheden
Voor deze masterclass hanteren we bewust een beperkte groepsgrootte

Deze masterclass kunnen wij voor uw organisatie of samenwerkingsverband op maat maken en op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte

Wilt u een uitgebreidere opleiding tot CMIO? Wij helpen u graag verder

Inschrijven

Waarom kiezen voor onze masterclass ICT in de zorg?

  • Kennis van de theorie en inzicht in de opbouw van verschillende informatiesystemen binnen zorginstellingen.

  • Meerwaarde kennen en benutten van gestandaardiseerde informatiebouwstenen.

  • Ontwikkelen van een onderbouwde visie op eHealth, patiënt- en zorgportalen en andere digitale applicaties en systemen.

  • Meer kennis van de laatste wetenschappelijke inzichten rondom het EPD/ECD en eHealth-implementatie.

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de medische praktijk.

Inschrijven

De deskundige masterclass-begeleiders

Anne Marie Weggelaar is docent van de opleiding klinische informatica aan de TU/e. Daarnaast is zij werkzaam als assistant professor Change Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij doet onderzoek naar digitale technologische innovaties, waaronder eHealth en big data. Vanuit haar eigen adviesbureau heeft ze ervaring met de ontwikkeling en implementatie van zorgportalen, EPD/ECD’s en dashboards.

Guido Zonneveld is oprichter en docent van de opleiding Klinische Informatica aan de TU/e. Opgeleid als klinisch fysicus heeft hij de afgelopen jaren verschillende managementfuncties gehad bij ziekenhuizen, binnen het domein IT/Zorgtechnologie. Op dit moment is hij CIO/Manager Zorgtechnologie van het BovenIJ Ziekenhuis.

 

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven lid
Inschrijven niet lid

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons