Project Description

Masterclass mediavaardigheid

Ontdek en ontwikkel in hoog tempo de essentiële vaardigheden voor een sterk mediaoptreden

Medisch specialisten worden steeds vaker benaderd om in de media hun verhaal te doen. Dat varieert van antwoord geven op kritische vragen van een journalist voor de camera, een live interview in een actualiteitenprogramma, deelnemen aan een paneldiscussie met andere deelnemers, aanschuiven aan een talkshowtafel of antwoord geven op vragen van een regionale krant.

Mediavaardigheid ook op social media
Daarnaast zien we medisch specialisten steeds vaker op social media. Denk bijvoorbeeld aan Frontberichten; vlogs van het front in de strijd tegen Corona of een medisch specialist die live op Instagram vragen beantwoordt. Regelmatig worden deze filmpjes ook gebruikt voor de interne communicatie op intranet of Facebookpagina van het ziekenhuis. Voor al deze optredens is mediavaardigheid nodig.

Hoe de kernboodschap en het verhaal over te brengen?
Hoe zorgt u ervoor dat u zowel krachtig als sympathiek overkomt en dat de kernboodschap en het verhaal goed aankomen bij de kijker of luisteraar? ‘Gewoon jezelf zijn’, wordt er vaak gezegd. Maar dat is niet genoeg, omdat mediaoptredens spanning met zich meebrengen. Dat is vaak goed te merken en te zien. Niet zo handig, omdat dit afleidt van het verhaal dat u over wilt brengen. Het vraagt vaardigheid om zo ontspannen mogelijk over te komen, ondanks de druk van de situatie. En dat is een vaardigheid die u kunt ontwikkelen.

Dynamische en interactieve training voor een sterk optreden in de media
In deze masterclass worden essentiële wetenswaardigheden en principes rondom het optreden in diverse mediasituaties gekoppeld aan oefeningen. De deelnemers raken zo vertrouwd met de belangrijkste facetten van mediavaardig zijn. Bruikbaar en praktisch; dat zijn de sleutelwoorden in deze masterclass.

Een paar oefenvoorbeelden: u bent te gast in een talkshow en geeft antwoord op de vragen van de presentator of u wordt ‘overvallen’ door een nieuwsploeg wanneer u het ziekenhuis verlaat. Hoe zorgt u in verschillende situaties voor een passende uitstraling en een helder verhaal? In deze masterclass ontdekt en ontwikkelt u in hoog tempo de essentiële vaardigheden voor een sterk mediaoptreden.

Doelgroep
Medisch specialisten, overige medici en professionals in de GGZ

Duur
Eén dag (twee dagdelen)

Accreditatie
6 punten (ABAN)

Locatie
Omgeving Amsterdam

Kosten
Leden FMS en VvAA: € 745,-
Niet-leden: € 765,-

Overige bijzonderheden
Maximaal 8 deelnemers

Inschrijven

Waarom kiezen voor de masterclass mediavaardighed?

  • U weet wat er verwacht wordt bij een mediaoptreden, hoe u dit kunt aanpakken, zodat u minder zenuwen en spanning ervaart.

  • U leert de belangrijkste facetten voor een goed mediaoptreden.

  • Het maximale aantal van 8 deelnemers zorgt voor een veilige setting waarin door iedereen voldoende geoefend kan worden.

  • De cursusleider heeft veel ervaring en traint artsen en MSB-bestuurders tijdens optredens in de media. Hij weet een veilig en ontspannen leerklimaat te creëren

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven
Foto van een fototoestel

Programma

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Voorbereiding: hoe tot een tot de verbeelding sprekend verhaal en een krachtige kernboodschap te komen.
  • Gespreksvaardigheden: de juiste interactie en contact met de interviewer als gesprekspartner.
  • Verschillende vormen van overtuigen en omgaan met weerstand.
  • Zelfsturing: hoe uw uitstraling ‘te managen’. Hoe komt u zowel krachtig als sympathiek over?
  • Omgaan met spanning en zenuwen en ervoor zorgen dat u hier geen last van hebt.
Inschrijven

De deskundige begeleider

Remco Heukels is een ervaren media- en presentatietrainer. Oorspronkelijk opgeleid als theaterregisseur, maar inmiddels al bijna 25 jaar werkzaam als trainer binnen de medische wereld. Hij begeleidt individuele artsen en bestuurders (MSB/vakgroepen, ziekenhuizen) bij het optreden in de media en tijdens presentaties. Daarnaast verzorgt hij voor De Academie o.a. de trainingen Overtuigend overkomen, Onderhandelen en Persoonlijke effectiviteit, is gespreksleider en dagvoorzitter tijdens bijeenkomsten en symposia.

Inschrijven
Remco Heukels
Pakhuis de Zwijger

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven lid
Inschrijven niet lid

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons