Project Description

Masterclass medisch leiderschap

Ontdek de nieuwste inzichten en ontwikkelingen

De veranderende rol van medisch leider in het maatschappelijke veld vraagt om versteviging van beroepsoverstijgende competenties. Er wordt in toenemende mate gevraagd om coachend leiderschap en verwacht dat medisch leiders zich blijven ontwikkelen en innoveren; op micro en op macroniveau. Hoe geeft u leiding aan uzelf binnen de veranderende context? Hoe leidt u uw team of misschien zelfs uw afdeling of divisie, zodat de mensen die er werken veerkrachtig blijven en de zorg optimaal geleverd kan worden?

Deze masterclass biedt u zowel de theoretische beginselen als praktische handvatten omtrent de nieuwste inzichten op het gebied van medisch leiderschap. Er is op deze dag veel ruimte voor persoonlijke reflectie en dialogen, waardoor u naar huis gaat met een persoonlijk stappenplan om leiderschap te verstevigen.

Incompany en op maat

Deze masterclass kunnen wij voor uw organisatie of samenwerkingsverband op maat maken en op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte.

Doelgroep
Medisch specialisten

Programma
Tijdens de masterclass komen praktijk en theorie aan bod. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek en vraagstukken.

Duur
5 uur met 1 uur pauze. 10.00  – 16.00 uur

Accreditatie
In aanvraag

Locatie
Samaya in Werkhoven

Kosten
Leden FMS en VvAA: € 745,-
Niet-leden: € 765,-

Overige bijzonderheden
Voor deze masterclass hanteren we bewust een beperkte groepsgrootte.

Inschrijven

Waarom kiezen voor onze Masterclass medisch leiderschap?

  • Kennis van de theorie en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen rondom medisch leiderschap.

  • Ruimte om met zeer ervaren bestuurder te reflecteren op vraagstukken, die bij u leven op het gebied van medisch leiderschap.

  • Inzicht in werkingsmechanismen van kwaliteiten van aandacht, opmerkzaamheid en compassie in relatie tot efficiënt leiderschap.

  • Kennis maken met hoe u aandacht, opmerkzaamheid en compassie kunt ontwikkelen om uw leiderschap te verstevigen.

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de medische praktijk.

Inschrijven
Inschrijven

De deskundige masterclass-begeleiders

Carina Hilders is voorzitter van de RvB (Reinier de Graaf) en gynaecoloog. Tevens is zij bijzonder hoogleraar Medisch management en Leiderschap bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Lid van Advies Commissie Pakketbeheer(ZiN) en Lid van RvT SKU (St. Radboud UMC en Universiteit). Carina kan als geen ander vanuit haar brede ervaring als bestuurder putten, waarbij zij nooit de menselijke maat uit het oog verliest.

Barbara Doeleman-van Veldhoven is voorzitter van BFC Compassionate Care & Mindful Medicine. Zij ondersteunt leiders en teams in de zorg bij het cultiveren van compassievolle organisaties als basis voor hoogwaardige zorg en werkt hiertoe samen met (inter)nationale experts op dit gebied.

Carina en Barbara werken al jaren samen en weten elkaar aan te vullen in deze multidimensionale masterclass, waarvan u zeker geïnspireerd thuis zal komen.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Schrijft u zich in als het programma al gestart of vol is, dan krijgt u van ons bericht zodra een nieuwe groep start.

Inschrijven lid
Inschrijven niet lid

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

030 - 247 4197
E-mail ons