Project Description

Masterclass Vakgroepvoorzitter

Bent u vakgroepvoorzitter? Sinds kort, misschien al wat langer of beoogd? Vergroot uw leiderschaps- en samenwerkingsvaardigheden met de Masterclass vakgroepvoorzitter. Hiermee maakt u een onderbouwde en gedegen stap in uw carrière richting medisch leiderschap, omdat veel vakgroepvoorzitters doorgroeien naar een bestuursrol in het MSB, VMSD of een managementrol als medisch manager.

Deze masterclass geeft inzicht in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden die passen bij het voorzitterschap. Het samenspel met andere vakgroepleden en het verdelen van taken komt aan bod, zodat voorkomen wordt dat ‘alles bij de voorzitter landt’ en dat de voorzitter het overzicht niet verliest.

Of de vakgroep nu klein, middelgroot of groot is, het voorzitterschap brengt een aantal vragen met zich mee. Vaak zijn de taken en bevoegdheden van de voorzitter onduidelijk omschreven: Wat mag de voorzitter doen en wat behoort een voorzitter te doen? Wat zijn eigenlijk de taken van een voorzitter, bijvoorbeeld bij het voorbereiden en leiden van de vergadering, maar ook buiten de vergadering?

Unieke follow up
Optioneel kunt u kiezen voor een unieke follow up van begeleide (online) ontmoetingen met deelnemers van deze masterclass gericht op intervisie.

Doelgroep
Vakgroep (vice)-voorzitters, van kleine en grote vakgroepen

Duur
Een dag

Accreditatie
6 punten (ABAN).

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
€ 745,-

Inschrijven

Waarom kiezen voor de Masterclass Vakgroepvoorzitter?

 • U krijgt helder zicht op effectief voorzitterschap

 • U leert wat u wel doet als voorzitter en wat u niet doet

 • U leert uw functieprofiel goed te omschrijven en het door u gewenste mandaat te formuleren

 • U kunt het geleerde morgen al gaan toepassen

 • Gedegen stap in de ontwikkeling van leiderschaps- en samenwerkingsvaardigheden

 • Kleine groep met individuele begeleiding en intensieve interactie

 • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven

Programma

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De vakgroep als geheel
 • De rol van de voorzitter
 • Werken met taken en portefeuilles
 • Het voorzitten van de vakgroepvergadering
 • De vertrouwensrol van de voorzitter
 • Werken vanuit macht en vanuit gezag
 • Formeel en informeel leiderschap
Inschrijven

Deskundige trainers

Paul Wormer (auteur van ‘De dokter en de vakgroep’):
“Het vakgroepvoorzitterschap is vaak een weinig dankbare taak: je moet van alles, en je mag weinig tot niets. Bij gebrek aan een formele hiërarchie is het mandaat van de voorzitter vaak beperkt. Dit mandaat wordt de voorzitter vaak ook niet gegund. Dat komt de vakgroep als geheel niet ten goede. In deze masterclass geven we een helder zicht op effectief voorzitterschap en waarom dat de hele vakgroep, inclusief de voorzitter, ten goede komt”.

Inschrijven

Inschrijven

De masterclass wordt zo’n twee à drie keer per jaar gegeven, rond februari, juni en november. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neemt u dan contact met ons op.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons