Project Description

Medisch Coach Level II

Coaching met en door collega’s

Heeft u level I van onze training Medisch Coach doorlopen? Dan is het vervolg Medisch Coach Level II nu voor u beschikbaar. In Level I ligt de focus op zelfinzicht, persoonlijke competenties en de invloed daarvan op uw omgeving. Level II bestaat uit twee trainingsdagen waarin u verdieping van coaching methoden leert, die zich meer richt op het coachen van een collega.

Iedere medisch specialist heeft een intrinsieke motivatie en individuele verantwoordelijkheid voor de persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierbij is zelfreflectie erg belangrijk en is er regelmatig behoefte aan ondersteuning op dit vlak. De kwaliteit van de zorg hangt direct samen met de kwaliteit van medisch specialisten en hun onderlinge samenwerking. Daarom is het belangrijk dat de staf coherent is en verantwoordelijkheid voelt voor elkaars functioneren.
Er zijn veel situaties waarbij ondersteuning van een intercollegiaal coach kan helpen. Soms heeft iemand net even een zetje de goede kant op nodig als deze over de rand dreigt te gaan. Of een collega zit prima in zijn of haar vel maar moet een belangrijk besluit nemen. Of een collega neemt te veel hooi op de vork, vindt het lastig om met bepaalde vakgroepsleden om te gaan of vindt het moeilijk grenzen te stellen. Er zijn nog tal van andere voorbeelden.

Intercollegiale coaching is een vorm van werkgerelateerd leren op basis van gesprekken met een gelijkwaardige collega. Een coachende omgeving draagt bij aan een betere kwaliteit: de coach is gericht op het faciliteren van het leer- en ontwikkelproces van de coachee. De coachee krijgt de kans om met hulp van de coach te reflecteren en te denken in de context van de werkpraktijk. Zo worden de competenties van de coachee verder ontwikkeld en wordt de professionaliteit vergroot.
Ter informatie: u kunt zich alleen voor deze opleiding inschrijven wanneer u bij aanvang Level I volledig heeft afgerond.

Doelgroep
Medisch specialisten en specialisten in opleiding die de training Medisch Coach Level I hebben doorlopen

Duur
Twee dagen van 10.00-17.30 uur

Vanwege de groepsdynamiek geldt, wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment

Groepsgrootte
8-12 personen

Locatie
Omgeving Ede

Kosten
€ 1.525,00

Accreditatie
ABAN 12 punten

Onderdeel van volledige opleiding
De volledige opleiding tot medisch coach bestaat uit vier levels. Level I waarin de basis van coaching wordt behandeld met nadruk op zelfkennis, emoties en communicatie. Level II geeft verdieping van coaching methoden, meer gericht op het coachen van een collega. Level III gaat in op conflicthantering en conflict coaching en bij Level IV wordt teamcoaching getraind

Inschrijven

Waarom kiezen voor Medisch Coach (Level II)?

  • Trainen vaardigheden voor coaching van de coachee

  • Kennis van verschillende coaching methoden

  • Ontwikkeling van een eigen, persoonlijke stijl als intercollegiaal coach

  • Verdiepen Transactionele Analyse

  • Omgaan met weerstand van de ander en van uzelf

  • Ontwikkelen vaardigheden coaching van de omgeving: inspireren van het team, feedback geven, aanspreken van collega’s en omgaan met conflicten

  • De training wordt gegeven door een ervaren (beroeps)coach samen met een medisch specialist met ruime ervaring in coaching

Inschrijven

De deskundige trainers (Level II)

Er zijn verschillende trainers die op basis van deskundigheid deze training voor de verschillende levels  zullen verzorgen.
Voor Level II zijn dat:

Trainer

Mariël Keemers-Gels is chirurg oncoloog, werkzaam in CWZ (Nijmegen) en intercollegiaal coach binnen Santeon. Zij is stafvoorzitter geweest en heeft binnen het ziekenhuis een adviserende HR functie waardoor zij de dynamiek binnen een medische staf door en door kent.  Zij heeft daarnaast jarenlange ervaring als trainer en opleider.

Inschrijven

Trainer

Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij heeft een achtergrond in de psychotherapie en is een zeer ervaren trainer-coach. Miranda heeft in verschillende ziekenhuizen specialisten opgeleid tot intercollegiaal coach en zij is een enthousiaste en enthousiasmerende docent.

Inschrijven

Trainer

Wiepke Drossaers is een inspirerende, verbindende en breed opgeleide trainer en coach die haar ervaring als medisch specialist, opleider en manager meeneemt naar de trainingen.

De combinatie van werken in de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en het begeleiden van trainingen van collegae maakt dat de training actueel, herkenbaar en toepasbaar wordt in de dagelijkse praktijk van de artsen die deelnemen.

“Ik zie dat er een enorme ontwikkeling gaande is in de ziekenhuizen waarbij er steeds meer coachende skills van ons worden gevraagd. Deze cursus is een uitkomst voor iedereen die praktische handvatten wil hebben om persoonlijke vitaliteit, collegialiteit, compassie en kameraadschap op de werkvloer een boost te geven.”

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de opleiding al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Belangrijke informatie: Vanwege de groepsdynamiek geldt voor deze training dat wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere  van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment. Weest u zich daar alstublieft van bewust voordat u zich inschrijft.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons