Project Description

Medisch Coach Level III

Coaching met en door collega’s

De training Medisch Coach Level III is toegankelijk als u Levels I en II hebt doorlopen. Bij deze Levels heeft u inzicht gekregen in uw persoonlijke competenties en heeft u coaching-methoden geleerd, gericht op het coachen van een collega.

Level III vraagt meer van u als Medisch Coach. We gaan in op conflicthantering en conflictvaardigheid. Conflicten horen bij het leven maar mensen gaan conflicten vaak uit de weg of raken juist te betrokken. In deze training leert u dat teams conflictvaardigheid nodig hebben om succesvol te zijn en dat conflicten (als deze goed worden doorstaan) leiden tot groei en ontwikkeling bij de betrokkenen. Wanneer een conflict niet goed kan worden gehanteerd zullen de betrokkenen steeds verder afdalen op de escalatieladder en uiteindelijk gezamenlijk de afgrond in storten.

Als u de vaardigheid bezit om conflicten synergistisch op te lossen, is het voor de partijen mogelijk om een creatieve samenwerking aan te gaan en er allemaal beter uit te komen. Als coach heeft u eerst en vooral de vaardigheid nodig om echt te kunnen luisteren, de betrokkenen te laten uitspreken en de moed hebben om het conflict naar de oppervlakte te laten komen.  Na deelname aan Level III heeft u de theoretische kennis, weet u hoe u een conflict kunt onderzoeken, hoe u de partijen verantwoordelijkheid leert nemen voor de oplossing en kunt u de-escalerende gesprekken voeren. Daarnaast leert u waar uw grens als conflict coach ligt en weet u wanneer er mediation moet worden ingezet. Een kennismaking met de mediation-structuur is eveneens onderdeel van de training.

Doelgroep
Medisch specialisten die de training Medisch Coach Level I en level II hebben doorlopen

Duur
Twee dagen van 10.00-17.30 uur

Vanwege de groepsdynamiek geldt, wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment

Groepsgrootte
8-12 personen

Locatie
Omgeving Ede

Kosten
€ 1.525,00

Accreditatie
ABAN 12 punten

Onderdeel van volledige opleiding
De volledige opleiding tot medisch coach bestaat uit vier levels: Level I bestaat uit drie dagen waarin de basis van coaching wordt behandeld met nadruk op zelfkennis, emoties en communicatie; Level II (twee dagen) geeft verdieping van coaching methoden, meer gericht op het coachen van een collega; Level III (twee dagen) gaat in op conflicthantering en conflict coaching en bij Level IV (twee dagen) wordt teamcoaching getraind

Inschrijven

Waarom kiezen voor Medisch Coach (Level III)?

  • Trainen vaardigheden voor coaching van de coachee

  • Kennis van verschillende coaching methoden

  • Ontwikkeling van een eigen, persoonlijke stijl als intercollegiaal coach

  • Verdiepen Transactionele Analyse

  • Omgaan met weerstand van de ander en van uzelf

  • Ontwikkelen vaardigheden coaching van de omgeving: inspireren van het team, feedback geven, aanspreken van collega’s en omgaan met conflicten

  • De training wordt gegeven door een ervaren (beroeps)coach samen met een medisch specialist met ruime ervaring in coaching

Inschrijven

De deskundige trainers (Level III)

Er zijn verschillende trainers die op basis van deskundigheid deze training voor de verschillende levels  zullen verzorgen.
Voor Level III zijn dat:

Trainer

Mariël Keemers-Gels is chirurg oncoloog, werkzaam in CWZ (Nijmegen) en intercollegiaal coach binnen Santeon. Zij is stafvoorzitter geweest en heeft binnen het ziekenhuis een adviserende HR functie waardoor zij de dynamiek binnen een medische staf door en door kent.  Zij heeft daarnaast jarenlange ervaring als trainer en opleider.

Inschrijven

Trainer

Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij heeft een achtergrond in de psychotherapie en is een zeer ervaren trainer-coach. Miranda heeft in verschillende ziekenhuizen specialisten opgeleid tot intercollegiaal coach en zij is een enthousiaste en enthousiasmerende docent.

Inschrijven

Trainer

Wiepke Drossaers is een inspirerende, verbindende en breed opgeleide trainer en coach die haar ervaring als medisch specialist, opleider en manager meeneemt naar de trainingen.

De combinatie van werken in de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en het begeleiden van trainingen van collegae maakt dat de training actueel, herkenbaar en toepasbaar wordt in de dagelijkse praktijk van de artsen die deelnemen.

“Ik zie dat er een enorme ontwikkeling gaande is in de ziekenhuizen waarbij er steeds meer coachende skills van ons worden gevraagd. Deze cursus is een uitkomst voor iedereen die praktische handvatten wil hebben om persoonlijke vitaliteit, collegialiteit, compassie en kameraadschap op de werkvloer een boost te geven.”

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de opleiding al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Belangrijke informatie: Vanwege de groepsdynamiek geldt voor deze training dat wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere  van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment. Weest u zich daar alstublieft van bewust voordat u zich inschrijft.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons