Project Description

Medisch Coach Level IV

Coaching met en door collega’s

Dit is het laatste level van de vier. Je kunt hieraan deelnemen als je levels I t/m III hebt  doorlopen. Bij dit laatste level heb je  alle kennis en vaardigheden uit de vorige trainingen nodig.

In dit level kijken we naar de coachee en diens omgeving.

Een coachee werkt in de medische wereld, een complexe omgeving waarbij samenwerken in teamverband voorwaardelijk is en elk team een eigen dynamiek en cultuur kent. Elke vakgroep of multidisciplinair team heeft een ontwikkeling en eigen unieke kenmerken. Deze dagen laten we de deelnemers kennismaken met diverse modellen/concepten die helpen  de dynamiek van en het functioneren binnen een vakgroep te analyseren. In de training leer je om systemisch te kijken, dynamieken te herkennen en maak je kennis met verschillende team-werkvormen en handvatten om moeilijke besluiten breedgedragen te nemen.

De kennis uit dit level kun je inzetten om collega’s nog beter te coachen. Daarnaast heb je na deze dagen handvatten om een ontwikkelgesprek met een vakgroep (zoals team FMS)  te begeleiden en ben je in staat een intervisiebijeenkomst te begeleiden.

Coachen van teams met conflicten is een complex vak  waarbij mediaton en dissociatie een rol kunnen spelen, dit valt buiten de scoop van deze cursus.

Aan het eind van dit level heb je alle kennis die nodig is om deel te nemen aan het afsluitende examen.

Na het voldoende afleggen van dit examen bieden we je  de mogelijkheid om aan te sluiten  bij het netwerk intercollegiaal coaches van de academie medisch specialisten.

De details over dit netwerk vind hier.

Ook voldoe je dan aan de voorwaarden om je te laten registreren als coach.

Doelgroep
Medisch specialisten die de training Medisch Coach Level I, II en III  hebben doorlopen

Duur
Drie dagen van 10.00-17.30 uur

Vanwege de groepsdynamiek geldt, wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere  van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment

Groepsgrootte
8-12 personen

Locatie
Omgeving Ede

Kosten
 € 2.310,00

Accreditatie
ABAN 18 punten  

Onderdeel van volledige opleiding
De volledige opleiding tot medisch coach bestaat uit vier levels: Level I bestaat uit drie dagen waarin de basis van coaching wordt behandeld met nadruk op zelfkennis, emoties en communicatie; Level II (twee dagen) geeft verdieping van coaching methoden, meer gericht op het coachen van een collega; Level III (twee dagen) gaat in op conflicthantering en conflict coaching en bij Level IV (drie dagen) wordt teamcoaching getraind

Inschrijven

Waarom kiezen voor Medisch Coach (Level IV)?

  • Trainen vaardigheden voor coaching van de coachee

  • Kennis van verschillende coaching methoden

  • Ontwikkeling van een eigen, persoonlijke stijl als intercollegiaal coach

  • Verdiepen Transactionele Analyse

  • Omgaan met weerstand van de ander en van uzelf

  • Ontwikkelen vaardigheden coaching van de omgeving: inspireren van het team, feedback geven, aanspreken van collega’s en omgaan met conflicten

  • De training wordt gegeven door een ervaren (beroeps)coach samen met een medisch specialist met ruime ervaring in coaching

Inschrijven

De deskundige trainers (Level IV)

Er zijn verschillende trainers die op basis van deskundigheid deze training voor de verschillende levels  zullen verzorgen.
Voor Level IV zijn dat:

Trainer

Mariël Keemers-Gels is chirurg oncoloog, werkzaam in CWZ (Nijmegen) en intercollegiaal coach binnen Santeon. Zij is stafvoorzitter geweest en heeft binnen het ziekenhuis een adviserende HR functie waardoor zij de dynamiek binnen een medische staf door en door kent.  Zij heeft daarnaast jarenlange ervaring als trainer en opleider.

Inschrijven

Trainer

Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij heeft een achtergrond in de psychotherapie en is een zeer ervaren trainer-coach. Miranda heeft in verschillende ziekenhuizen specialisten opgeleid tot intercollegiaal coach en zij is een enthousiaste en enthousiasmerende docent.

Inschrijven

Trainer

Wiepke Drossaers is een inspirerende, verbindende en breed opgeleide trainer en coach die haar ervaring als medisch specialist, opleider en manager meeneemt naar de trainingen.

De combinatie van werken in de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en het begeleiden van trainingen van collegae maakt dat de training actueel, herkenbaar en toepasbaar wordt in de dagelijkse praktijk van de artsen die deelnemen.

“Ik zie dat er een enorme ontwikkeling gaande is in de ziekenhuizen waarbij er steeds meer coachende skills van ons worden gevraagd. Deze cursus is een uitkomst voor iedereen die praktische handvatten wil hebben om persoonlijke vitaliteit, collegialiteit, compassie en kameraadschap op de werkvloer een boost te geven.”

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de opleiding al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Belangrijke informatie: Vanwege de groepsdynamiek geldt voor deze training dat wanneer u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere  van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan worden op een ander moment. Weest u zich daar alstublieft van bewust voordat u zich inschrijft.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons