Project Description

Medisch management in het ziekenhuis

Leer de belangrijkste ins en outs van leidinggeven en management

Als medisch specialist in een ziekenhuis of GGZ-instelling bent u allang niet meer bezig met alleen vakinhoudelijke werkzaamheden. Ook leidinggeven en management nemen een belangrijk deel in van de tijd. Bijvoorbeeld als u een rol gaat vervullen als medisch manager, vakgroepvoorzitter of afdelingshoofd. Learning on the job is waardevol, maar u kunt het leerproces aanzienlijk versnellen met onze 9-daagse opleiding Medisch management in het ziekenhuis. Nuttig voor elke specialist die zich wil verdiepen in management, die samenwerkt met een bedrijfskundig manager, die in een managementfunctie start of zo’n functie ambieert.

De opleiding is in handen van een team van docenten die thuis zijn in de medisch-specialistische zorg, onder leiding van een ervaren programmaleider. Het programma bestaat uit een combinatie van interactieve bijeenkomsten met opdrachten en vaardigheidstraining; alles direct toepasbaar in uw praktijk.

Het programma bestaat uit de volgende modules:

 • Strategie en beleid
 • Samenwerken en leiding geven
 • Ethiek van management en bestuur
 • Organisatie van ziekenhuis, medische staf en vakgroep
 • Patiëntenlogistiek
 • Praktisch HR-management
 • Financiën
 • Timemanagement en vergadertechniek
 • Kwaliteitszorg
 • Onderhandelen

Op verzoek kan deze cursus, al dan niet in aangepaste vorm, ook incompany worden verzorgd, waaraan eventueel ook bedrijfskundig managers en andere zorgprofessionals kunnen deelnemen.

8,4

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 8,4

Doelgroep
Aankomende of beginnende medisch managers in ziekenhuizen en GGZ-instellingen, vakgroepvoorzitters en afdelingshoofden, en in management geïnteresseerde medisch specialisten.

Duur
Negen dagen van 9.30 tot 17.00 uur, gespreid over een aantal maanden, plus acht tot twaalf uur leestijd.

Accreditatie
40 punten (ABAN).

Locatie
Diverse locaties in het land

Kosten

€ 4.345,-
(Inclusief lesmateriaal en boeken.)

Overige bijzonderheden
Maximaal 16 deelnemers per leergang.

Inschrijven

Waarom kiezen voor Medisch Management in het ziekenhuis?

 • Gerichte managementkennis en -vaardigheden opdoen voor de ziekenhuis/GGZ-praktijk.
 • In negen dagen krijgt u een brede inleiding in alle basiszaken die in managementfuncties van belang zijn.
 • Individuele begeleiding en intensieve interactie in kleine groep.
 • Ruimte voor eigen casuïstiek en uitwisseling van ervaringen.
 • Een impuls voor nieuwe mogelijkheden in uw verdere loopbaan.
 • Les van ervaren docenten.
 • De Academie voor Medisch Specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de praktijk én het beleid.
Inschrijven

Ervaring

Petra-Marije Greidanus (kinderarts) over de leergang Medisch management in het ziekenhuis:
”De komende jaren wil ik me meer richten op managementtaken. Als basis daarvoor is deze leergang zeer geschikt. Niet te lang, maar wel compleet, met een goede balans tussen theorie en praktijk. Leerzame onderwerpen waren bijvoorbeeld personeelsbeleid en marketing en communicatie. Ook het thema financieel management, over de opzet van het kostensysteem van ziekenhuizen, vond ik interessant. De deelnemers kwamen vanuit het hele land, maar veel moeilijke situaties zijn vrijwel identiek. En of die nu goed zijn opgelost of minder goed: van beide kun je leren. Al met al vond ik de opzet van de cursus goed doordacht. Alle onderdelen die er in horen te zitten, tot en met rollenspellen, kwamen ruimschoots aan bod.”

Inschrijven

Ervaring

Programmaleider Wout Raadgers:
”In mijn loopbaan heb ik maatschappen, vakgroepen, medische staven en wetenschappelijke verenigingen begeleid en geadviseerd. Het mooie aan deze leergang is dat ik die ervaring samen met het team van docenten kan verweven in de modules. Een cursus is voor mij pas goed geslaagd als de deelnemers antwoord hebben gekregen op hun vragen en persoonlijk zijn gegroeid.”

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. We kiezen bewust voor een kleine groep (maximaal 16 deelnemers) om maximaal leereffect te bereiken. Dus schrijft u zich tijdig in. Ook incompany mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail