Project Description

Besturen medische staf in een algemeen ziekenhuis

Geef professionele invulling aan uw rol als stafbestuurder in een algemeen ziekenhuis

Als bestuurder van de medische staf maakt u onderdeel uit van een bijzondere bestuursstructuur. U werkt samen met de raad van bestuur en eventueel uw collega’s in MSB- en VMSD-bestuur en bent nauw betrokken bij de vorming van medisch beleid, regelingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Om uw rol als stafbestuur nog professioneler in te vullen wordt de training Besturen medische staf in een algemeen ziekenhuis (voorheen genaamd Management voor stafbesturen) aangeboden. In deze tweedaagse training werkt u aan vergroting van uw kennis rond actuele ontwikkelingen inclusief de governancecode zorg en financiële sturing van het ziekenhuis. Ook is er ruimte voor het oefenen met bestuurlijke vaardigheden. De training helpt u om op een professionele wijze invulling te geven aan uw bestuursfunctie. 

De training is geschikt voor zowel startende als ervaren stafbestuurders in een algemeen ziekenhuis. Ook wanneer de medische staf is opgegaan in een ‘combi-coöperatie’ is de training passend.

Wij hebben ervoor gekozen om de training op twee aansluitende dagen te plannen inclusief overnachting. Hierdoor is het mogelijk om op de eerste trainingsdag ook in de avond een programmaonderdeel te plannen. Er is dan ruimte voor het thema samenwerking en organisatie van de medische staf. Daarna kunt u gezamenlijk dineren. Op de tweede trainingsdag kan dan op tijd gestart worden, zodat u voor de avondspits kunt vertrekken.

Na afloop van de training krijgt u vrijblijvend de mogelijkheid om in te schrijven voor drie online intervisiebijeenkomsten. In deze vervolgbijeenkomsten kunt u elkaar treffen om met professionele begeleiding eigen casuïstiek in te brengen, input te krijgen en van elkaar te leren. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ontwikkelingen in de curatieve zorg en consequenties voor de strategie van zorgaanbieders
  • Besturing van de medische staf
  • Samenwerking in- en organisatie van het stafbestuur
  • Financiering van ziekenhuizen
  • Onderhandelingsvraagstukken voor het stafbestuur

8,6

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 8,6

Doelgroep
Stafbestuurders in algemene ziekenhuizen, zowel ervaren als startend

Duur
Twee dagen, met overnachting

Accreditatie
12 punten (ABAN).

Locatie
Conferentiecentrum Woudschoten, Zeist

Kosten
Leden FMS en VvAA: € 1.750,-
Niet-leden: € 1.850,-
Kosten van optionele intervisiebijeenkomsten zijn niet inbegrepen

Overige bijzonderheden
Maximaal 14 deelnemers.

Inschrijven

Waarom kiezen voor onze training Besturen medische staf in een algemeen ziekenhuis

  • Direct toepasbaar in uw praktijk: zowel externe als interne ontwikkelingen en praktische uitdagingen komen uitvoerig en in samenhang aan bod

  • Volop ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en daarmee voor (dilemma’s in) de dagelijkse praktijk

  • Intensieve interactie en individuele begeleiding dankzij kleine groep

  • Diverse sprekers met relevante kennis en ervaring: ziekenhuisbestuurders, medisch specialisten, managers

  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent de medische praktijk

Inschrijven
Training stafbestuur GGZ

Ervaring

John Soedirman (bestuurder kliniek) over de training:
“De colleges waren heel interactief. Voor ons als groep was dat heel prettig, want door onze eigen inbreng konden docenten en sprekers maatwerk leveren, waar wij op onze beurt direct mee aan de slag konden.”

Inschrijven

Programmaleider

Wout Raadgers is de programmaleider. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring in de zorg als docent en begeleider van maatschappen, vakgroepen en stafbesturen bij vraagstukken op het gebied van de beleidsontwikkeling, de samenwerking en de organisatie. Samen met oud-collega Pieter Ramler is hij schrijver van het boek ‘Samenwerken vergt onderhoud’ – een handleiding om de samenwerking binnen medische vakgroepen goed te houden, en van ‘De Ring In’, over onderhandelen.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk.
Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven lid
Inschrijven niet-lid

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons