Project Description

De Federatie en het landelijke speelveld

Krijg snel inzicht in de werking en positie van de Federatie

De wetenschappelijke verenigingen van alle 32 specialismen vormen de Federatie Medisch specialisten. De Federatie behartigt de belangen van 23.000 medisch specialisten.

Ben je bestuurslid of commissielid bij een van de wetenschappelijke verenigingen? Dan vervul je een belangrijke rol. Voor medisch specialisten ben je het boegbeeld en hun vertegenwoordiger. Je hebt invloed op landelijke ontwikkelingen en neemt hierin verantwoordelijkheid.

In module A komen de principes en organisatie van de Federatie en het landelijke speelveld aan bod. Kennis die elk bestuurslid of commissielid van een wetenschappelijke vereniging nodig heeft om zijn rol snel en goed te kunnen vervullen.

Welke belangen behartigt de Federatie? Welke landelijke stakeholders spelen een rol en wat is hun belang? Hoe werkt de organisatie van de Federatie en hoe komen besluiten tot stand? Het is fijn om hierin inzicht te hebben en hierover te kunnen discussiëren met collega-bestuurders van andere wetenschappelijke verenigingen.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde deze leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1 dag, van 13:30 tot 21:30 uur

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
De volledige kosten van deze module worden door de Federatie gedragen,
bij no show worden er 200 euro bij de deelnemer in rekening gebracht

Accreditatie
6 ABAN 

Inschrijven

Onderwerpen 

  • De visie, missie en pijlers van de Federatie

  • De governancestructuur en besluitvormingsprocessen van de Federatie

  • De relatie met de wetenschappelijke verenigingen

  • De modellen en ontwikkeling van verenigingen

  • De rol van het Federatiebureau inclusief shared services

  • De relatie met LAD, KDC, SKMS, Kennisinstituut, Academie en KNMG

  • Het landelijke speelveld met diverse landelijke partijen, hun positie en belang(en)

  • De positie en de belangen van de Federatie

  • De rol van visiedocument en meerjarenplan, regeerakkoord, integraal zorgakkoord

  • De kerndossiers

Inschrijven

De training wordt verzorgd door Bart Heesen, algemeen directeur van de Federatie en Sjef van der Lans, hoofd Communicatie van de Federatie.
Katrien Hendriks neemt deel als programmaleider.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Wanneer er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer dan drie geïnteresseerden zijn, dan vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons