Project Description

Public Affairs: beïnvloeding van publieke opinie, politiek en stakeholders 

Ontdek de wereld van beïnvloeding 

Om de belangen van 23.000 medisch specialisten te behartigen, is de juiste beïnvloeding van publieke opinie, politiek en stakeholders essentieel. Daarom zijn public affairs, lobby en media belangrijke activiteiten voor de Federatie.

Wat is er nodig voor goede belangenbehartiging, wat werkt wel en niet? Hoe pak je het aan als bestuurslid van een wetenschappelijke vereniging? En welke rol heeft de Federatie, in samenwerking met de wetenschappelijke vereniging, hierin?

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde deze leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1 dagdeel

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 100 euro.

Inschrijven

Onderwerpen

  • De werking van beïnvloeding van publieke opinie, politiek en stakeholders

  • De aanpak van beïnvloeding inclusief stakeholdermanagement

  • De rol en positie van Federatie en wetenschappelijke verenigingen

  • Manieren om beïnvloeding vorm te geven

  • Valkuilen in beïnvloeding

Inschrijven

De trainers zijn Sjef van der Lans, hoofd communicatie van de Federatie, en zijn collega Aukje Ravensbergen.

Aukje is public affairs adviseur van de Federatie. Zij brengt de stem van de dokter naar Den Haag. Hiervoor volgt en analyseert zij de politieke ontwikkelingen. Ze bereidt lobbytrajecten van de Federatie en wetenschappelijke verenigingen voor. En vormt coalities en samenwerkingsverbanden om de belangen van medisch specialisten zo optimaal mogelijk te behartigen. Aukje is ook een ervaren public affairs trainer en deelt haar kennis en ervaring graag.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Als er meer geïnteresseerden vanuit één wetenschappelijke vereniging zijn, vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons