Project Description

Training omgaan met de media

Maak kennis en oefen met optreden in de media

Bestuurders van wetenschappelijke verenigingen treden regelmatig op in de media. Een spannend en belangrijk moment waarin je jouw beroepsgroep vertegenwoordigt.

Optreden in de media kent diverse vormen die onderdeel zijn van een integrale communicatie-aanpak. Hoe werken media en communicatie? Hoe kies je de juiste inzet hiervan? Wat is belangrijk in de voorbereiding en wat zijn de valkuilen? Deze vragen komen aan bod in deze praktische media- en communicatietraining met voldoende ruimte om te kunnen oefenen.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. Deze media- en communicatietraining logisch op module B waarin de beïnvloeding van publieke opinie, politiek en stakeholders aan bod komt. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1 dag, van 9:00 tot 17:00 uur

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 200 euro.

Accreditatie
ABAN 6 punten

Inschrijven

Onderwerpen 

  • De werking van media en communicatie

  • Diverse vormen van media en communicatie

  • Goed gekozen inzet van media en communicatie

  • Voorbereiden van media en communicatie

  • Do’s en dont’s in media en communicatie

  • Oefenen met media-optreden

Inschrijven

De training wordt verzorgd door Femke Theunissen, woordvoerder van de Federatie en Jurgen Latijnhouwers, journalist en mediatrainer. 

Femke Theunissen is één van de twee woordvoerders van de Federatie. De woordvoerders zijn bereikbaar voor mediavragen. Deze vragen kunnen gaan over de organisatie, over de kwaliteit van de medisch-specialistische zorg en over de belangen van de medisch-specialistische beroepsgroep. De woordvoerders zijn ook bereikbaar voor reacties op actuele kwesties die samenhangen met deze onderwerpen. Femke ondersteunt bij het voorbereiden en geven van antwoorden en reacties. Ook ondersteunt en adviseert zij bestuurders die in media optreden. Femke Theunissen verzorgt samen met Jurgen Latijnhouwers al enkele jaren (individuele) media- en communicatietrainingen voor bestuurders van de Federatie en wetenschappelijke verenigingen.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Wanneer er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer dan drie geïnteresseerden zijn, dan vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons