Project Description

Verdieping van dossiers domein Kwaliteit

Verwerf meer diepgaande kennis van actuele dossiers

Ben je bestuurslid van een van de wetenschappelijke verenigingen met de portefeuille kwaliteit? Of ben je lid van de commissie Kwaliteit? Dan ben je betrokken bij veel dossiers. Denk aan dossiers rond kwaliteitsbeleid, SKMS, kwaliteitsindicatoren, uitkomstindicatoren, visitaties, zorgevaluatie en administratieve lasten. Dit zijn complexe en belangrijke dossiers die vaak raakvlakken hebben met andere domeinen, zoals Wetenschap & Innovatie.

Het is een uitdaging om deze dossiers snel te doorgronden en als bestuurs- of commissielid hierop visie en beleid te vormen. Je hebt daarvoor inzicht nodig in de inhoud van dossiers én de betrokken stakeholders. In deze module wordt je bijgepraat op actuele dossiers en is er ruimte om uit te wisselen en te discussiëren met collega’s van andere wetenschappelijke verenigingen.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde deze leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen met de portefeuille Kwaliteit

Duur
1 dag, van 13:30 tot 21:30 uur

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 200 euro.

Accreditatie
ABAN 6 punten

Inschrijven

Onderwerpen 

  • Overzicht van (actuele) dossiers binnen het domein Kwaliteit

  • Bijbehorende speelveld van externe stakeholders en hun positie en belang(en)

  • Inzicht in de rol en werking van de Raad Kwaliteit

  • De relatie met SKMS en het Kennisinstituut

  • De rol en werkzaamheden van de adviseurs van de afdeling Kwaliteit

  • Inhoudelijke verdieping op enkele complexe dossiers binnen het domein Kwaliteit waarmee elke wetenschappelijke vereniging te maken heeft

Inschrijven

De training wordt inhoudelijk verzorgd door Marjon Kallewaard, directeur Kwaliteit en enkele (senior) adviseurs van de afdeling Beleid van de Federatie. Katrien Hendriks neemt deel als programmaleider.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Als er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer geïnteresseerden, vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons