Project Description

Effectief vergaderen en besluiten

Gebruik vergadertijd optimaal en kom tot gedragen besluiten

Als bestuurslid of commissielid bij een wetenschappelijke vereniging besteed je een belangrijk deel van jouw tijd aan vergaderen. Binnen het verenigingsbestuur, met het bureau, met en in diverse commissies. Hoe gebruik je vergadertijd optimaal, hoe betrek je alle aanwezigen, hoe kom je tot gedragen besluitvorming en zorg je ervoor dat gemaakte afspraken worden nagekomen?

Deze vragen komen aan bod in deze praktische training effectief vergaderen en met voldoende ruimte om te kunnen ervaren en oefenen.

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven.

Doelgroep
Bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen

Duur
1 dag, van 9:00 tot 17:00 uur

Locatie
Vergadercentrum Domus Medica, Utrecht

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 200 euro.

Accreditatie
Wordt aangevraagd (ABAN)

Inschrijven

Onderwerpen 

 • De vormen van vergaderen en besluitvorming

 • De fasering van vergaderen en besluitvorming

 • Het omgaan met uitdagingen zoals:

  • Bewaken van tijd
  • Betrekken van alle gesprekspartners
  • Omgaan met veel-praters en niets-zeggers
 • Tools om vergaderingen en besluitvorming goed voor te bereiden

 • Ervaren van en oefenen met vergadertechnieken

Inschrijven

De training wordt verzorgd door Martine Timmermans, zelfstandig trainer en coach.  

Martine Timmermans coacht al jaren medisch specialisten, aios en andere zorgprofessionals vanuit haar eigen praktijk. Regelmatig zet De Academie haar in als trainer voor groepen medisch specialisten. Bijvoorbeeld op het gebied van effectief vergaderen en besluiten. Ook onderwerpen als time- en stressmanagement behoren tot haar expertise.

Inschrijven

Inschrijven

Wij hanteren per keer (per datum) een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Als er voor één datum vanuit één wetenschappelijke vereniging meer geïnteresseerden, vragen wij hen om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of op de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden volgende data gepland.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons