Project Description

Powertraining gespreksleider IFMS

Effectief IFMS-gesprekken voeren

Het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) is sinds 2009 opgenomen in de basisset kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Vrijwel alle ziekenhuizen hebben inmiddels een systeem van evaluatie gesprekken volgens IFMS ingevoerd.

Met de herregistratieregels van het CGS, die per 1 januari 2020 ingaan, zijn ook psychiaters en medisch specialisten werkzaam in een Academische ziekenhuis verplicht om in een IFMS traject te participeren.

De Academie voor medisch specialisten biedt trainingen voor aankomend IFMS gespreksleiders aan. Deze trainingen worden verzorgd door trainers gelieerd aan de Stichting Appraisal & Assessment. Deze Stichting leidt al ruim 10 jaar geaccrediteerde gespreksleiders op. Alle trainers zijn werkzaam als medisch specialisten, zijn ervaren gespreksleiders en kennen de dagelijkse praktijk. Ze zijn dus ervaren als ‘peer’ in de dagelijkse medische praktijk én in de praktijk van objectieve IFMS gespreksleider. Voorwaarde voor deelname aan deze training is dat u medisch specialist bent.

Na afloop van deze training heeft u:

  • Inzicht in de IFMS methodes van evalueren.
  • Inzicht in gesprekstechnieken.
  • Inzicht in de verschillende aspecten die samenhangen met de rol van gespreksleider.
  • Vaardigheden opgedaan betreffende het geven van feedback.
  • Gesprekstechnieken geleerd gerelateerd aan de IFMS.

De basistraining IFMS kunnen wij ook een maatwerkvariant afstemmen op de ervaring van de deelnemers en hun specifieke leerbehoeften. Tevens verzorgt De Academie intervisie bijeenkomsten waarbij ook de basisvaardigheden in een zogenaamde ‘opfristraining’ opgepakt worden. Neem vooral contact met ons op voor een offerte op maat.

9

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 9

Doelgroep
(Aankomend) Gespreksleiders van IFMS-gesprekken. Voorwaarde voor deelname aan deze training is dat u medisch specialist bent.

Duur
Eén dag van 08.30 – 17.00 uur.

Accreditatie
6 punten (ABAN).

Locatie
Omgeving Epe of Utrecht

Kosten
€ 995,-

Overige bijzonderheden
Maximaal 12 deelnemers.

Inschrijven

Basistraining IFMS

Deze ééndaagse training biedt een combinatie van theorie en praktijk, met de nadruk op zelf oefenen, onder begeleiding van ervaren trainers. De ontwikkeling van IFMS en de filosofie daarachter worden uitgelegd, evenals de methodiek en het instrumentarium. De verschillende varianten van de gespreksvoering worden toegelicht en geoefend. Na deze training kan de cursist:

  • Zelf evaluaties voorbereiden en uitvoeren.

  • Analyses uitvoeren van de verkregen gegevens uit de 360-graden feedback.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. We kiezen bewust voor een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) om maximaal leereffect te bereiken. Dus schrijft u zich tijdig in. Ook incompany mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons