Project Description

Speak up dear! Voor vrouwelijke artsen

Zó profileer je je effectief als medicus, manager, leider, bestuurder én blijf je gewaardeerd collega

 • Hoe leid je moeilijke gesprekken met je patiënt, collega of leidinggevende in goede banen?
 • Hoe neem je als leider een sterke positie in zonder weerstand op te wekken?
 • En hoe ga je om met veeleisende afdelingshoofden, collega-artsen, samenwerkingspartners of maten?

Een vrouwelijke arts die zichzelf profileert moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig dan wordt ze niet serieus genomen. Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Overal waar vrouwen werken steken deze vragen de kop op. Deze tweedaagse training laat je zien hoe je met dit dilemma af kunt rekenen.

Iedere ambitieuze vrouw komt vroeger of later in aanraking met een dubbele standaard, ook binnen de medische wereld. Door op de juiste momenten je dominantie en je warmte in te zetten is het mogelijk om geaccepteerd en tegelijk ook gehoord te worden. Als  je verhaal en gedrag ‘kloppen’ sluit je effectiever aan bij je relaties. Natuurlijk bevat je verhaal ‘wapenfeiten’  maar ook ruimte voor verbinding. Deze training biedt de kans om ieder podium binnen je organisatie, hoe groot of klein ook, met zelfvertrouwen en met plezier te beklimmen. Speak up dear!

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor de vrouwelijke arts die zelfbewust wil bouwen aan haar carrière

Duur
Tweedaagse training verdeeld over een periode van 1 maand

Accreditatie
ABAN 12 punten

Locatie
Omgeving Utrecht

Kosten
€ 2.025,-

Overige bijzonderheden
Maximaal 6 vrouwelijke deelnemers

Inschrijven

Waarom kiezen voor deze vrouwelijke training?

 • Inzicht in het effect van gedrag en communicatie in de dynamiek van de ambitieuze vrouw op de werkvloer

 • Rolmodel gynaecoloog prof. dr. Marian Mourits deelt haar ervaringen als co-trainer

 • De ‘geheimen’ achter de obstakels op je carrièrepad in de zorg onthuld

 • Persoonlijk reflectief werkend met vragenlijsten en opdrachten

 • Competentie vergrotende opdrachten en tools ook beschikbaar na de training

 • Prettige en relevante leeromgeving voor en door vrouwen in de zorg

 • Positieve feedback als ontwikkelmodel

 • Werken aan persoonlijke ‘pitch’ en jouw stijl in verschillende  herkenbare situaties

 • De speciaal voor ambitieuze vrouwen ontwikkelde ‘focusmethodiek’ draagt bij aan effectieve communicatiestijl –geen toneel spelen-!

 • Vrouwelijk Leiderschap in interactie toegespitst op de werkvloer in de zorg

Inschrijven

Nobbe Mieras verzorgt een variant van deze training voor vrouwelijk professionals buiten de zorg, en is een bekend trainingsbureau op de Zuid-As. Deelnemers van deze trainingen delen hun ervaringen:

“Toptraining!”
Marcela Ugat, manager Deloitte

“Ėrg goede en praktische training. Een openbaring hoe je jezelf door focustechniek kunt programmeren en daardoor uiteindelijk veel authentieker en vanuit jezelf gaat presenteren. Trainer is een vakvrouw die weet waarover ze het heeft en bij wie je je direct op je gemak voelt.”
Els van Rosse, Corporate PR-manager Unilever Benelux

“Veel handvatten voor mijn verdere professionele carrière gekregen. Erg fijn om zo in een kleine groep vrouwen van elkaar te kunnen leren.”
Ellen de Weerd, Development Engineer ABNAMRO Bank

“De persoonlijke feedback en de tips & tricks van de andere ‘dears’ inspireren mij nog dagelijks!”
Corine Riem Vis, directeur aftersales Ford Motor Company

Programma Speak up dear!

Dag 1:

 • bewustwording van de deelnemers van hun ambities, uitstraling en zelfmanagement. plenaire, interactieve sessie waarin theorie, voorbeelden op video en oefeningen elkaar afwisselen.
 • ontwikkelen van een sterke zelfpresentatie. Hoe zet je jezelf tijdens een kennismaking, (interne) sollicitatie  of introductie sterk op de kaart, zonder daarbij aan warmte in te boeten? Iedere deelnemer oefent intensief met het doen van zelfpromotie in een zelfgekozen setting.

Dag 2:

 • leiderschap in interactie. Hoe leid je moeilijke gesprekken met je patiënt, collega, samenwerkingspartners of leidinggevende in goede banen? Hoe neem je als leider een sterke positie in zonder weerstand op te wekken?
 • de huidige strategische positie is in kaart gebracht. Vanaf nu gaat het om het nog verder vergroten van je invloed. Dat doen we door het oefenen van uitdagende situaties met een acteur. Net zo lang totdat je je er comfortabel en vol zelfvertrouwen bij voelt.

Deze tweedaagse training wordt plenair afgesloten. De belangrijkste highlights worden gedeeld, de belangrijkste inzichten samengevat en de aanwezige vrouwen nodigen we uit om met elkaar in contact te blijven via de Speak up dear!-appgroep. Zo kunnen de aanwezige vrouwen ook na de training gebruik blijven maken van elkaars ervaringen, inzichten en wijsheid.

Inschrijven

Programmaleider

Het programma is op maat gemaakt voor De Academie voor medisch specialisten in samenwerking met Nobbe Mieras en Prof. Dr. Marian Mourits, gynaecoloog UMC Groningen. Ina Giesen, trainer bij zowel De Academie en Nobbe Mieras leidt deze training in samenwerking met Marian Mourits en Annabelle de Jong.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, plaatsen we u met plezier op de wachtlijst. Dan ontvangt u bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons