Project Description

Training Investeren in een veilig werk- en leerklimaat

Oefen invloed uit op een veilig werk- en leerklimaat

Er is veel aandacht voor het versterken van een veilig werk- en leerklimaat, zowel vanuit de LAD, De Jonge Specialist als de Federatie. Binnen een veilig leer- en werkklimaat kan gezond en veilig worden gewerkt en kan onbevreesd worden geleerd.

De werking van ‘power dynamics’ en de mate van ‘deep democracy’ zijn belangrijke factoren die de ervaren veiligheid binnen de werk- en leeromgeving bepalen. De werking van powe rdynamics zegt iets over de machtsdynamiek, de mate van deep democracy over de ruimte die – bij besluitvorming – wordt gegeven aan alle meningen.

Als medisch specialist, opleider of supervisor, vakgroepvoorzitter, medisch manager of bestuurder ben je je vaak minder scherp bewust van deze power dynamics. Terwijl juist jij als rolmodel veel invloed uit kunt oefenen op het constructief maken van de power dynamics en het creëren van een veilig werk- en leerklimaat. Het is dus handig om bewust te zijn van macht en invloed en dit positief te benutten.

De training investeren in een veilig werk- en leerklimaat is bedoeld voor ervaren medisch specialisten, waaronder opleiders, supervisors, vakgroepvoorzitters, medisch managers en bestuurders. Je maakt diepgaand kennis met de begrippen power dynamics en deep democracy en leert vervolgens over de rol en werking ervan. Daarna oefen je samen met een trainingsacteur hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt én positief invloed uit kunt oefenen op het versterken van een veilig werk- en leerklimaat.

Doelgroep
Alle medisch specialisten
waaronder ook opleiders en supervisors,
vakgroepvoorzitters, medisch managers en bestuurders

Duur
1 dag

Accreditatie
6 punten(ABAN)

Locatie
Centrum van het land

Kosten
€ 850,-

Overige bijzonderheden
Maximaal 12 deelnemers

Inschrijven

Waarom kiezen voor de training Investeren in een veilig werk- en leerklimaat?

  • Herken power dynamics en deep democracy in de leer- en werkomgeving

  • Krijg diepgaander inzicht in de rol en werking van power dynamics en deep democracy

  • Leer hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt

  • Oefen met tools om positieve invloed uit te oefenen op powerdynamics

Inschrijven

De deskundige begeleiders

Noël Battal en Natasja Looman zijn beiden psycholoog, hypnotherapeut en trainer. Zij hebben meer dan 20 jaar werkervaring. Natasja Looman doet daarnaast onderzoek naar intraprofessioneel samenwerken tussen artsen en de rol van context, cultuur en machtsdynamiek. In november 2022 promoveerde zij op dit onderwerp. In een training komen Noël en Natasja snel tot de kern. Je maakt kennis met praktische technieken die je direct kunt toepassen in je eigen situatie.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons