Project Description

Training Overtuigend overkomen

Optimaal en authentiek afstemmen op anderen

Een idee hebben, een oplossing bedenken, een mening ventileren – op zich is dat niet ingewikkeld. Maar ze met het gewenste effect overbrengen is in de praktijk soms een uitdaging. De manier waarop iemand overkomt, bepaalt de acceptatie voor diens boodschap en de bereidheid van de ontvanger om er ook iets mee te doen.

Deze driedaagse training richt zich op het optimaal afstemmen van uw gedrag op uw omgeving. Het gaat er niet om dat er trucjes worden aangeleerd waarvan uw omgeving onmiddellijk doorheeft dat ze niet bij u passen. Het gaat om concreet, veranderbaar en bovenal authentiek gedrag. Optimaal afstemmen  zit in relatief kleine dingen. Het gaat om het ontdekken hoe u overkomt bij anderen, wat daarin sterk is en wat niet, en het kiezen en oefenen van manieren om zo over te komen op anderen als u zelf wilt.

Programma overtuigend overkomen
Het programma wordt afgestemd op de individuele leerwensen. De meest gehanteerde werkvorm is regie: concrete aanwijzingen leiden u naar de gewenste verbeteringen.

Deze training kunnen wij voor uw organisatie of samenwerkingsverband op maat maken en op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een offerte.

9

Deze opleiding wordt door deelnemers gewaardeerd met een 9

Doelgroep
Medische professionals

Duur
Drie dagen, waarvan twee aaneengesloten, van 09.30 – 17.00 uur.

Accreditatie
18 punten (ABAN).

Locatie
NBC, Nieuwegein

Kosten
Leden VvAA: € 1.775,00,-
Niet-leden: € 1.875,-

Overige bijzonderheden
Voor deze training hanteren we bewust een beperkte groepsgrootte, van maximaal 12 deelnemers.

De Academie organiseert deze training in samenwerking met VvAA Opleidingen en teamcoaching.

Inschrijven

Waarom kiezen voor de training Overtuigend overkomen?

  • Meer regie in gesprekken, vergaderingen, onderhandelingen, in lijn met uw persoonlijkheid.
  • Versterking van uw communicatievaardigheden, dankzij meer empathie en positieve assertiviteit.
  • Betere resultaten door de eigen invloed effectiever in te zetten.
  • Weloverwogen keuzes maken op basis van eigen waarden, overtuigingen en identiteit zorgt voor meer werkplezier en veerkracht.
  • Oefenen met acteur maakt directe toepassing in de praktijk gemakkelijker.
  • Ruimte voor interactie en inbreng van eigen vragen en leerdoelen.
  • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.
  • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.

Inschrijven

Ervaring

Ron van Doorn (chirurg) over de training Overtuigend overkomen:
“Tijdens deze driedaagse training heb ik geleerd dat ik in mijn manier van communiceren met patiënten en collega’s niet altijd even verstandig bezig was. Vaak was ik te direct en dan kun je wel gelijk hebben, maar dat is heel iets anders dan gelijk krijgen. Eigenlijk onderschreef ik de stelling: “I’m only responsible for what I say, not for what you understand.” Dat is niet verstandig. Inmiddels hanteer ik: “De boodschap is pas geslaagd wanneer de ontvanger hem exact zo begrepen heeft als jij hem bedoeld hebt.” En dat vat het cursusdoel goed samen: je weet wat je wilt en je hebt de ander daar naartoe begeleid. Gedurende de cursus bleek dat iedereen zijn eigen leerpunten heeft. De een komt bedreigend over, de ander is weer veel te bleu en moet duidelijker zijn grenzen aangeven. Het meeste heb ik geleerd van de rollenspellen, gehouden in een veilige omgeving. In gesprekssituaties werd de onderliggende laag door de docenten perfect opgepikt. Ze benoemen wat jij overdraagt; een reactie die je in het normale leven niet krijgt. Ik had deze training veel eerder moeten doen.”

Inschrijven

Trainer

Remco Heukels
Remco Heukels verzorgt inmiddels meer dan 23 jaar trainingen op het gebied van het ‘tweede vak’ van de moderne medicus en richt zich vooral op praktisch toepasbare managementvaardigheden.

Inschrijven

Inschrijven

Deze training wordt meerdere keren per jaar gegeven. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Schrijft u zich ook in als het programma al is gestart of vol is, want dan krijgt u van ons bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze opleiding die u niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met De Academie voor medisch specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons