Project Description

Training Verdiepende opleidersvaardigheden

Optimaliseer jouw opleiderschap 

Als opleider of supervisor volg je in je eigen ziekenhuis vaak een teach the teacher basistraining. Je leert basis didactische vaardigheden en neemt kennis van de toets- en beoordelingsinstrumenten.

Om de rol van opleider of supervisor nog beter in te vullen en daarmee de aios optimaal te begeleiden, zijn aanvullende vaardigheden van groot belang.

De Academie heeft daarom in samenwerking met Battal & Looman een tweedaagse training Verdiepende opleidersvaardigheden ontwikkeld. Je leert over het toepassen van situationeel leiderschap, verdiepende feedback geven, hierarchische en intraprofessionele feedback en verschillende soorten supervisie- en leergesprekken.

Tijdens de training is uitgebreid tijd om – met een trainingsacteur – hiermee te oefenen. Ook is er aandacht voor het managen van de power dynamics rond de aios.

Aansluitend op de training is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor drie online intervisiebijeenkomsten met collega-opleiders van diverse specialismen. Tijdens deze intraprofessionele intervisiemomenten is er gelegenheid om eigen casuïstiek in te brengen vanuit de rol als opleider.

Doelgroep
Medisch specialisten in de rol van opleider of supervisor

Duur
2 dagen

Accreditatie
Wordt aangevraagd (ABAN)

Locatie
Centrum van het land

Cursusprijs
€ 1700,-

Overige bijzonderheden
Maximaal 12 deelnemers
Optioneel worden drie online intervisiebijeenkomsten
aangeboden, groepsgrootte 4 tot 6, aanvullende kosten € 485,-

Inschrijven

Waarom kiezen voor de training Verdiepende opleidersvaardigheden? 

  • Leer over situationeel leiderschap

  • Leer verdiepende feedback geven

  • Leer verschillende soorten supervisie- en leergesprekken voeren

  • Manage de powerdynamics rond de aios

  • Optimaliseer je opleiderschap

Inschrijven

De deskundige begeleiders

Noël Battal en Natasja Looman zijn beiden psycholoog, hypnotherapeut en trainer. Zij hebben meer dan 20 jaar werkervaring. Natasja Looman doet daarnaast onderzoek naar intraprofessioneel samenwerken tussen artsen en de rol van context, cultuur en machtsdynamiek. In november 2022 promoveerde zij op dit onderwerp. In een training komen Noël en Natasja snel tot de kern. Je maakt kennis met praktische technieken die je direct kunt toepassen in je eigen situatie.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. U krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Inschrijven

Anderen bekeken ook

Meer weten?

Heeft u vragen of wil je informatie over deze opleiding die je niet op deze pagina vindt? Neem dan contact op met het team van De Academie voor Medisch Specialisten.

088 – 505 34 33
E-mail ons