Specialist in coaching

Voor bestuurders van ziekenhuizen is het inmiddels normaal om zich van tijd tot tijd te laten coachen. Onder medisch specialisten is dat minder gebruikelijk. Maar soms kan individuele coaching u sneller verder helpen dan welke groepsgewijze scholing ook. De Academie beschikt over een landelijk netwerk van ervaren, deskundige coaches. Maak zelf direct een afspraak met de coach uit ons netwerk die u aanspreekt.

Waarom kiezen voor coaching van De Academie?

  • Individuele ondersteuning geeft maximaal resultaat
  • Onafhankelijk persoonlijk advies
  • Constructief en open sparren bij actuele vraagstukken
  • Matchende coach in de buurt met ervaring in gezondheidszorg

Persoonlijke ervaringen

Gerko Moens, orthopedisch chirurg en lid stafbestuur:
“Als bestuurslid van het ziekenhuis kreeg ik een coachingstraject aangeboden. Hoewel ik zelf niet direct behoefte hieraan had, hebben de sessies mij zeker inzichten gegeven.
De coach nam heel bewust de tijd voor de gesprekken. Zij had snel inzicht in mijn functioneren. Vanuit die basis kon ze inspelen op mijn behoeftes, op een heel persoonlijke manier, niet volgens een opgelegd stramien vanuit een boekje. Ik kreeg bijvoorbeeld de tip om iets concreter en kordater te zijn. In de praktijk merk ik dat dit mijn werk als leidinggevende vergemakkelijkt. Het scheelt energie en discussie en de besluitvorming verloopt soepeler. Dus ook als je denkt dat je coaching niet nodig hebt, zijn er altijd dingen die je kunt verbeteren. Het helpt je echt verder.”

Dagmar Oude Lansink, klinisch geriater:
“Als beginnend medisch specialist komt er veel op je af. Omdat ik aanvankelijk geen vakgroepgenoten had, miste ik de reflectie van een directe collega. Daarom was het heel fijn om met een coach aan de slag te gaan: een onafhankelijk iemand die je een spiegel voorhoudt en je adviseert over dingen waar je tegenaan loopt. Het coachingstraject hielp mij om vraagstukken helderder te krijgen. Soms is het bijvoorbeeld lastig om vanuit je eigen perspectief te kunnen bedenken wat de voor- of nadelen zijn van een bepaald proces en welke belangen er bij andere partijen spelen. Bij een specifiek vraagstuk hebben we een keer samen alles op een rijtje gezet. Daardoor kon ik ook beter de handelwijze van anderen begrijpen.”

Martijn van Gils, arts:
“De coach van De Academie heeft mij in de afgelopen jaren tweemaal erg goed geholpen.
In een eerste serie gesprekken heeft ze mij geleerd beter naar mijn gevoel te luisteren en daardoor frustraties in mijn werk te verminderen of te voorkomen. Ook heeft ze mij begeleid bij het zoeken naar een baan die beter bij mij past – een grote stap in mijn carrière. Zij luistert goed maar is ook kritisch. Ik liep na elk gesprek naar buiten met het gevoel weer iets meer over mijzelf te hebben geleerd.”

Maak kennis met onze coaches

Onze coaches selecteren wij met de grootst mogelijke zorg, aan de hand van strenge kwaliteitseisen. Zij hebben veelal jarenlange ervaring én kennen de dagelijkse praktijk van de zorg.

Maak kennis met onze coaches

Columns van Coaches

Ook coach worden bij De Academie?

De Academie komt graag in contact met coaches die vanuit hun expertise en ervaring iets kunnen toevoegen voor onze cliënten.

088 – 505 34 33
Contact