De ervaren opleiders van De Academie

Hieronder ziet u een overzicht van de docenten en trainers die ofwel optreden als cursusleider, ofwel de enige docent van een cursus zijn. Cursusleiders geven leiding aan een team van docenten die hier verder niet persoonlijk worden genoemd.

Onze docenten en trainers hebben jarenlange didactische ervaring én kennen de dagelijkse praktijk van de zorg of van het bedrijfsleven (of beide). Hoewel hun achtergrond verschilt, hebben ze één ding gemeen: ze zijn bevlogen in het overdragen van verdiepende en toepasbare wetenschappelijke kennis en het aanreiken van direct bruikbare handvatten waarmee onze cursisten zich verder kunnen ontwikkelen en meer plezier en voldoening ervaren in hun werk.

Barbara Doeleman - van Veldhoven
Barbara Doeleman - van Veldhoven
Barbara Doeleman – van Veldhoven is afgestudeerd aan de tweejarige postdoctorale opleiding Mindfulness aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en gecertificeerd als categorie 1 trainer bij de VMBN. Sinds 2008 geeft zijn groepstrainingen mindfulness.
Pieter Wijnsma
Pieter Wijnsma
Pieter Wijnsma heeft een eigen bureau voor consultancy en coaching van professionals en bestuurders in de zorg. Hij is als adviseur en coach verbonden aan Governance Support en heeft een proefschrift geschreven over de ethiek van het zorgbestuur. Pieter heeft ruime ervaring in verschillende managementfuncties in de zorg.
Annemarie van der Zeeuw
Annemarie van der Zeeuw
Annemarie studeerde Filosofie en Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar specialisatie zijn trainingen in wetenschappelijk schrijven en presenteren. Zij verzorgt deze trainingen sinds 2000 voor de Academie en alle geneeskundefaculteiten.
Remco Heukels
Remco Heukels
Remco Heukels verzorgt trainingen op het gebied van het ‘tweede vak’ van de moderne medicus en richt zich vooral op praktisch toepasbare managementvaardigheden.
Jan Fossen
Jan Fossen
Jan is zelfstandig adviseur en trainer. Hij is gespecialiseerd in het optimaliseren van kwaliteitsvisitaties bij medisch specialisten door middel van advisering, instrumentontwikkeling en training.
Carina Hilders
Carina Hilders
Carina Hilders is bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij gynaecoloog en directievoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.
Piet-Hein Buiting
Piet-Hein Buiting
Piet-Hein Buiting heeft zeer ruime ervaring als ziekenhuisbestuurder in diverse ziekenhuizen. Hij bekleedde verschillende staf- en (interim) bestuursfuncties en is sinds 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.
Mascha Gibbs-de Ridder
Mascha Gibbs-de Ridder
Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening, o.a. als leidinggevende en later als trainer. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegen aanlopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd.
Jacqueline van den Berg
Jacqueline van den Berg
Jacqueline van den Berg is directeur van twee gezondheidscentra, waar zij de veranderingen in de Nederlandse zorg voor de eerste lijn doorvoert en werkt aan het verder verstevigen van horizontale en verticale samenwerkingsverbanden.
Philip Idenburg
Philip Idenburg
Philip heeft diverse boeken geschreven over de toekomst van de gezondheidszorg en zorginnovatie en is een veelgevraagd spreker met een ruime ervaring in management- en adviesfuncties. Hij is adviseur op het terrein van strategie en innovatie in de zorg en oprichter van adviesbureau BeBright.
Susanne van den Hooff
Susanne van den Hooff
Susanne van den Hooff is universitair docent Recht en Ethiek aan de Erasmus Universiteit bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Hier geeft zij les aan studenten gezondheidswetenschappen, recht en geneeskunde.
Peter de Zwart
Peter de Zwart
Peter is arts en heeft diverse bestuursfuncties bekleed in ziekenhuizen en in de farmaceutische industrie. Momenteel is hij bestuurder van de Stichting PAMM, een regionaal centrum voor infectieziekten en pathologie.
Paul Wormer
Paul Wormer
Paul Wormer was 14 jaar praktiserend arts en is -na een periode in het bedrijfsleven- actief als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Hij schreef de boeken ‘De dokter en de vakgroep’, ‘Vitaliteitsbijbel’ en de interview bundel ‘Captains of Medicine’. Paul werkt als coach loopbaan- en ontwikkelingsgericht en geeft leiding aan de Aios Talentenklas.
Anne Weiland
Anne Weiland
Anne is coördinator SOLK – Research & Training bij de afdeling Interne Geneeskunde in het Erasmus MC en heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs aan huisartsen en medisch specialisten. In september 2015 is ze gepromoveerd op het onderwerp “Communicatietraining voor medisch specialisten gericht op patiënten met SOLK”.
Jolande Verhulst
Jolande Verhulst
Jolande Verhulst is directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Zij heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Tevens werkt Jolande voor de stichting Appraisal & Assessment. Deze stichting bevordert het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) door het geven van lezingen en trainingen.
Ko van de Klundert
Ko van de Klundert
Ko is eigenaar van Eduko, een bureau voor educatie en kwaliteitsontwikkeling voor professionals in de zorg. Hij verzorgt trainingen en begeleiding bij de opzet van kwaliteitssystemen.
Jaap Doets
Jaap Doets
Jaap is werkzaam als senior consultant bij VvAA en heeft veel ervaring met advisering en begeleiding van maatschappen, vakgroepen en medische staven bij de inrichting van hun organisatie, de bedrijfsvoering en het opzetten van zorgondernemingen.
Wout Raadgers
Wout Raadgers
Wout is de vaste cursusleider van de leergang Medisch management in het ziekenhuis en verzorgt zelf ook een deel van het onderwijs. Hij is een zeer ervaren adviseur en begeleider van maatschappen, vakgroepen, medische staven en wetenschappelijke verenigingen.
Salmaan Sana
Salmaan Sana
Salmaan Sana werkt als opleidingsontwikkelaar en verandermanager voor Better Future. Hij is speciaal gericht op het stimuleren van zorgprofessionals om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, invloed uit te oefenen op hun zorgomgeving en voorop te lopen in vernieuwing.
Arjo Klamer
Arjo Klamer
Arjo is hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, oud-wethouder Sociale Zaken en Participatie in Hilversum en bij de Academie programmaleider van ‘Ethiek van leven en zorgen’.
Fleur Verstegen
Fleur Verstegen
Fleur Verstegen is jurist en bedrijfskundige. Momenteel is zij werkzaam als consultant bij VvAA en als docent bij De Academie. In beide functies focust zij zich op een optimale rol van medisch specialisten in de besturing van ziekenhuizen.

Robert van den Broek
Robert van den Broek
Robert is internist AUMC locatie AMC. Hij heeft meerdere bestuursfuncties bekleed bij de Nederlandse Internisten Vereniging. Met zijn ervaringen als arts en bestuurder brengt hij beide werelden bij elkaar. Bij de Academie richt hij zich specifiek tot coassistenten, basisartsen en AIOS. Robert is een van de programmaleiders van de basiscursus Ziekenhuismanagement.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over een opleiding, onze docenten of onze werkwijze? Stel ons uw vraag, wij helpen u graag verder.

030-247 4197
Contact